Традиція готувати карнаухівську зливану кашу започаткована ще з часів заснування селища козаком Семеном Карнаухом у 1737 році.
На в’їзді до селища стоїть Стела з гербом Карнаухівки, де зображений засновник селища — Семен Карнаух з казаном заливаної каші, що символізує гостинність та доброзичливість карнаухівчан.
Рецепт карнаухівської зливаної каші
Інгредієнти:
(продукти
наведені у рецепті, розраховані на казан ємністю 10 літрів)
Вода -близько
8 л
Сало – 0,3 кг
Гуляш- 0,3 кг
Фарш курячий-
0,3 кг
Картопля -1,0
кг
Пшоно-1,0 кг
Рис- 01,0 кг
Олія- 200 мл
Яйця- 10 шт
Цибуля-0,3 кг
Спеції- за
смаком
Приготування:
Під великим казаном з водою розводимо багаття і залишаємо закипати. У цей час промиваємо пшоно та рис, засипаємо в киплячу воду, додаємо сіль, усе ретельно перемішуємо.
Додаємо до казана з пшоном та рисом заздалегідь відварену та товчену картоплю й залишаємо все разом умлівати на повільному вогні.
На розігріту пательню виливаємо олію, додаємо курячий фарш та гуляш, дрібненько порізане сало та цибулю, ретельно перемішуємо й смажимо до готовності.
У страву додаємо добре обсмажене на пательні м'ясо зі шкварками, додаємо яйця та суміш спецій. Все ретельно змішуємо й доводимо до повної готовності.
Джерело:
Наші українські кулінарні шедеври. Збірка КЗ "Дніпропетровський обласний методичний центр клубної роботи та народної творчості".-Дніпро, 2022
Добра каша!
ВідповістиВидалитиДійсно, чудова каша. Куштували! Але повторити сама не змогла, треба їхати до Карнаухівки - особливе місце...
ВидалитиДоводилось скуштувати- дуже смачно! Рекомендую .
ВідповістиВидалитиОбов'язково
ВідповістиВидалити