суботу, 21 січня 2023 р.

Кулінарна дипломатія, котик, півник, шафка, французькі троянди, подаруночки...

Що можна встигнути за один світловий день? Багато чого, якщо почнеш з онлайн зустрічі о 9.45 з колежанками на #Переможна_Бібліокухня. Ось де, дійсно, трапляються «кулінарні дива».

Су-шеф Наталя Спаріхина познайомила з унікальною книгою «UKRAINE. Food & History / Україна. Їжа та історія»  про минуле і сьогодення української кухні. До видання увійшли не лише рецепти найбільш популярних та незвичних страв української та кримськотатарської кухонь, але й історії та розповіді про культуру їжі та гостинності в Україні.


Завантажити книжку можна тут👇

https://ui.org.ua/wp-content/uploads/2022/04/ukrayina.-yizha-ta-istoriya-1.pdf

Розіграли   книгу Олександра Михеда «Котик, півник, шафка».  Книга з автографом автора поїхала до переможниці вікторини Ольги Антоненко з Павлограда.

А подаруночки за перемогу в  інтелектуальній грі «Все буде Україна» дісталися Людмилі Ревко з Камянського.

Тим часом До Дня Соборності у вікні з’явилась нова книжкова виставка нагадування  «Україна у нас одна» у межах рекламного проєкту "Вікна, що говорять"

22 січня - День Соборності України. У 1919 році  проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна. Єднаємося заради Перемоги України!»

Тест: Що ви знаєте про соборність України? 👇

Відвезли гуманітарну допомогу  нашим військовим, які перебувають на лікуванні у нашому місті. Допомогти, це не значить, щоб дати багато, головне, щоб давати своєчасно. Сподіваємось, що наша допомога була своєчасною.


Відсутність світла не зважала ні заняттям у школі акварелі Анастасії Пустовойтенко, ні учасникам клубу садівників та квітникарів. Одні малювали квіти, інші милувались французькими трояндами та зеленими котами.


Нарешті на ТРК МІС вийшов черговий випуск передачі Book Тime, що два рази на місяць готує завідувачка відділу комплектування та обробки літератури Наталя Чуфещук.

У новому випуску програми «BookTime» пані Наталія розповіла  про роботи трьох різних авторок. Одна – вивчила цілий шмат історії та біографії реальної людини, щоб створити свій персонаж та розгорнути захопливий сюжет детективу. Інша – створила роман, який переклали 40-ма мовами. За його мотивами зняли топовий серіал «Нормальні люди». А третя зробила собі світове ім’я книгою «Їсти. Молитися. Кохати.» і наступний твір, - впевнені фахівці, не поступається… 
Заінтриговані? Тож скоріш дивіться та вирішуйте, що читатимете першим.
О 16.00 нарешті дали світло. Попри війну робочий день закінчувувся гарними новинами. У компанії колежанок під час фінальній онлайн зустрічі у межах проєкту «AlterFundLib» дізналися, що наш проєкт _ "АйТІшка:табір денного перебування" підтримано ноутбуком, та шикарним комплектом сучасних книжок. Але для цього прийшлося пройти великий шлях навчань, корисних тренінгів з найдосвідченімиші тренерами, приємними зустрічами, хоча й онлайн,  з колежанками з усієї України.


Фінансування проєкту «AlterFundLib» здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut

День добігає кінця. Здається все вдалося! До зустрічі! 
Ваша бібліотека на Шевченка!

Немає коментарів:

Дописати коментар