пʼятницю, 14 жовтня 2022 р.

Переможна бібліокухня з Тетяною Пилипець

Чергова онлайн зустріч  на  Переможній Бібліокухні відбулася у День захисника та захисниць України! 


 Привітання від молоді бібліотеки ім. М.Свєтлова зі святом було дуже смачним!


У нашому меню з'явилася нова страва "Гаряче інтерв'ю". Чергові по бібліокухні нову страву подавали разом з директоркою Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Романа Іваничука, бібліотекаркою, коменданткою волонтерського центру на Ринку,9, організаторкою фестивалів Тетяною Пилипець. Чому саме з Тетяною? Тому, що саме Тетяна стала героїнею книжки Людмили Калабухи "Зробить навпаки: про життя та продажі до і під час війни"


"Про мене написали в книзі! І хто? Модна авторка, моя щира подруга, книги якої стали Кращими в Україні 2017 і 2020.

Людмила Калабуха вміє витрусити з тебе таке, що навіть мама не знає. От і розказала я для її книги дві історії:
1. Як година моєї розмови коштувала 350 євро, як я ходила містом в зеленому гримі та костюмі Фіони (навіть на зустріч із мером) та як безболісно привчити дитину до читання.
2. Як наша бібліотека прямо 24.02 перетворилася на волонтерський центр, на що пішли гроші фанаток-читачок моїх військових письменників та кому ви насправді допомагаєте, коли переказуєте гроші на моє прохання.
Всі гроші за книги, продані з моїх дописів, 100% йдуть нашим котикам на хімічні грілки".

А якщо вже історія бібліотекарки потрапила до книжки з продаж, ось і запитання було відповідне: "Чи можна вважати читання та бібліотечні послуги товаром і як це зробити так, щоби їх купували".

Гаряча видалася розмова, згасити котру вдалося лише вправному біблокухарю, бібліотекарці Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім.М.Свєтлова пані Тетяні, яка провела розіграш книги Євгена Клопотенка "Борщ.Секретні інгредієнти".


Книга  поїхала до Павлограда до Тетяни Борисенко.

На десерт бібліотека на Шевченка (м. Кам’янське) запросила всіх до гри в Асоціації. Усі охоче ділилися асоціаціями до слів Незалежність, Батьківщина, Мова, Нація, Народ, Війна.

На закінчення відвідали виставку - продаж робіт учнів школи акварелі Анастасії Пустовойтенко, що понад два роки працює на базі бібліотеки ім.Т.Г.Шевченка м.Кам'янське. У такий спосіб діти захотіли зробити свій внесок і підтримати наших військових. Кошти підуть на потреби ЗСУ. Початок є: дві картини вже придбали.


Тиждень пройде швидко та ми знов зустрінемось 0 9.45 у пятницю 21 жовтня на черговій "Переможній Бібліокухні".

Переможна Бібліокухня ” - спільний проєкт Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова та Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка (м. Кам’янське) в рамках Всеукраїнського проєкту «Lib:продовження».

Немає коментарів:

Дописати коментар