четвер, 7 липня 2022 р.

Місяць британського кіно

Як це віддати наказ, знаючи, що прирік на загибель своїх солдатів? Як переконати громадян своєї країни протистояти диктатору, що з'їхав з глузду, і його величезній армії? Чи варто вести переговори з окупантами?
Днями в клубі шанувальників кіно дивилия та обговорювали фільм «Темні часи»


Фільм «Темні часи» покриває один місяць – травень 1940 – від приходу Черчилля на посаду, до славнозвісної операції «Динамо». Автори стрічки спеціально обрали період, коли вирішувалася доля прем’єра та Великобританії.

Гострий язик Черчилля вкупі зі стратегічним мисленням, непохитністю і вродженою холоднокровністю - це те, що допомогло британцям пережити систематичні бомбардування, період голоду і страху, а також другу світову.

На момент входження на посаду прем'єр-міністра Уїнстон розміняв шостий десяток, його репутація була не з кращих. Прямолінійність, жорсткість вихідця з аристократичного роду оточуючи не оцінили, одні лихословили за спиною політика, інші відверто побоювалися і трималися на відстані. Можливо, в мирний час Уїнстону не вручили б повноваження високопоставленої особи, але темні часи надзвичайного і тяжкого становища зажадали від англійців рішучих заходів.

Черчилль був впертим стариганем, що лукавив, легко переходив на крик та образи і міняв партії, як рукавички. Одним словом – був цинічним політиком з девізом: «Хто не змінює свою думку, не змінює нічого». Через його гострий язик, непередбачуваність та підозрілість Вінстона боялися всі, включаючи короля. Але саме людина такої вдачі стала ідеальним лідером у воєнний час, коли потрібно мати сильний дух та не боятися відповідальності.

Фільм пересипано крилатими фразами Черчилля.

«Ми підемо до кінця, ми будемо битися у Франції, ми будемо битися на морях і в океанах, ми будемо битися зі впевненістю, що зростає і зростальною силою у повітрі, ми будемо захищати наш острів, чого б це нам не коштувало, ми будемо битися на березі, ми будемо битися на посадкових майданчиках, ми будемо битися у полях і на вулицях, ми будемо битися в горах, ми ніколи не здамося», — ці слова, із географічним корегуванням актуальні нині для українців.

Ну що,  дивимось онлайн безплатно "Темні часи" 2018 р. українською мовою в HD 720 якості?https://kinovezha.com/535-temni-chasy.html

Немає коментарів:

Дописати коментар