середу, 1 червня 2022 р.

Свято, що завжди з нами

Військовий щоденник бібліотекаря 1 червня 2022 р. День захисту дітей!

Безліч цікавих бібліотечних активностей запропонували своїм користувачам кам'янські  бібліотекарі:квести, майстер-класи, святкові чаювання та відвідування парку, конкурси, розваги просто неба, читання вголос тощо.


Бібліотекарі бібліотеки на Шевченка разом із працівниками КЗ"Донецький Палац молоді "Юність"м.Костянтинівка, які є гостями нашого міста, готувались до свята  заздалегідь. У нас все вийшло: малювали голубів, танцювали, складали казку, розгадували загадки, ласувалися чудовим тортом, разом з батьками відвідали наш парк.





Бібліотечне паті "Кам'янське—це Україна" влаштували бібліотекарки центральної бібліотеки для дітей. Книги, ігри, пазли, розмальовки та їхній  фірмовий колаж "Кам'янське—це Україна", де діти залишали своє ім'я.
 


Біблотекарка бібіотеки-філії №1, що у селищі Карнаухівка запросила дошкільнят у літню читацьку альтанку прсто неба. Читали казки, розглядали книги з бібліотеки, малювали і з задоволенням танцювали! Малятам найбільше сподобався відомий у всьому світі танець маленьких каченят.




У бібліотеці—філії №9 провели конкурс малюнків «Малюємо мир!». В конкурсі взяли участь сім’я Коробських, Іван та Злата, Алексеєв Максим, Резнік Іра. Перемогла дружба та мистецтво!

Чи любите ви квести? Бібліотекарки бібліотеки—філії №8 дуже! Тому питання як провести 1 червня вирішилось відразу.

До бібліотеки завітали найактивніші діти з 3-А класу ліцею №37 і літературний квест викликав у них шквал емоцій. Вони не очікували, що в бібліотеці можна також проводити рухливі розваги, що нічим не поступаються квестам, де потрібно бігати та стрибати.
Ми шукали книжки, відповідали на питання кросворда, складали пазли, робили розшифровку, і потім знову шукали підказки в книжках. Звісно, що усе було не просто так, а щоб знайти скарб. І діти впорались на відмінно!




"Шатро - books" бібліотеки—філії №7 мандрував дитячими майданчиками та дворами мікрорайону. 



У цьому  маленькому  будиночку діти мали можливість усамітнитись, почитати книжки, погортати сторінки цікавих журналів, помалювати, пограти, знайти нових друзів, почитати  вголос, сфотографуватися з улюбленою книгою, і звичайно, дізнатись про бібліотеку, яка завжди чекає на них!

Бібліотека-філія № 5, що на Харківській, 67 перетворилася на невеличку художню галерею. Свої роботи представили понад 20 учнів художньої школи ім. Першудчева (Викладач Світлана Повшенко).

Тут  казкові герої,  природа, фентезі, аніме, морські мотиви, події сьогодення. Особливе місце займають цікаві дитячі поробки:від тваринок до карнавальних масок та капелюшків.




У справжнісінькому бібліоліцеї для малят ЗДО№50 "Перлинка" бібліотекарки бібліотеки - філії №4 провели урок казкотерапії за книгою Анни Льєнас "Монстрик і його кольори".

Читачі бібліотеки на Матросова провели  кілька чудових годин розглядаючи нові книги, читали. Вони грали та просто неба малювали мрії про щасливе дитинство.


У бібліотеці на Менделєєва свято проходило  просто неба. Чого тут тільки не було: ярмарок майстрів, конкурс  малюнків  на асфальті, концерт вихованців дитячої музичної школи №3.

 

Бібліотекарі подарували дітям частинку свого тепла та любові.
Ми хочемо, щоб наші діти росли щасливими у вільний, мирній країні.

2 коментарі: