понеділок, 14 лютого 2022 р.

14 лютого Міжнародний день дарування книг

Дарування книг – давня форма доброчинності, показник престижу бібліотеки та яскраве свідчення опікування її долею.

14 лютого – Міжнародний день дарування книг! Його мета - надихнути людей по всьому світу дарувати книги: бібліотеці, друзям, рідним.

Вважається, що в цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

Наш земляк, рекордсмен національних рекордів України 2022 в номінації "Найбільші об'єкти" Геннадій Темнишев, який здійснив унікальну роботу сформувавши єдиний у світі екземпляр Біблії з 1254 рукописних сторінок, люб'язно подарував бібліотеці на Шевченка книгу "Національний реєстр рекордів України 2022".

Нові книги завжди свято для бібліотеки та читачів! Це як ковток свіжої води для спраглого!


Ось і центральна бібліотека для дітей хизується книжковими надходженнями. Читачі їм дарують книжки постійно, не зважаючи на пори року чи якісь свята. Ця бібліотека є лідером серед публічних бібліотек міста за кількістю подарованих книг.

 


Чому люди були такі активні? Може бути тому, що свого часу відчували великий дефіцит цікавої літератури у вільному доступі? А може тому, що хочуть, щоб їхні діти, онуки та правнуки спілкувалися з живою книгою, а не з її електронним аналогом?


Дякуємо всім, хто подарував свої книги бібліотекам: Геннадій Темнишев, Євген Бадін, Наталія Родівіліна, Олег Майборода, Наталія Шкуренко, Людмила Гайдученко,Марія Дружко, Тетяна Пастушенко тощо.

«Життя полягає у даруванні. Від небагатьох - багатьом. Від тих, хто знає та має, — тим, хто не знає та не має». (Модільяні)

Немає коментарів:

Дописати коментар