середу, 19 січня 2022 р.

Оксфордські дослідники визначили дитяче слово 2021 року

 Дослідники з Oxford University Press оголосили слово «тривога» дитячим словом 2021 року.


Під впливом пандемії дослідження словникового запасу зосередили на добробуті. Приблизно вісьмох тисяч школярів – від третього до девʼятого класу – попросили вибрати найкращі слова, які вони будуть використовувати під час обговорення свого психічного здоровʼя та переживань під час ізоляції. Більш ніж кожен пʼятий (21%) учень сказав, що слово «тривога» було для них найбільш значущим протягом останнього року, за ним йдуть «виклик» (19%) та «ізоляція» (14%)..

Експерти заявили, що отримані результати підкреслюють вплив ізоляції та закриття шкіл на дітей, а також «життєво важливу роль, яку мова відіграє для дітей, коли йдеться про самовираження, навчання та благополуччя».

«Нині вкрай важливо, щоб ми вкладали кошти в підтримку мовного розвитку дітей вдома й у школі», – сказала Хелен Фріман, директор Oxford University Press з дошкільного та домашнього навчання.

Учителів зі 85 шкіл, які взяли участь у дослідженні, також опитали на предмет того, які слова вони найчастіше використовують, говорячи з дітьми про їхнє фізичне та психічне здоровʼя. При цьому 31% педагогів сказали, що вони найчастіше використовували слово «стійкість», коли говорили з учнями про пандемію. Другим найбільш використовуваним словом було «виклик», за яким слідує «благополуччя»

Торік дитячим словом року обрали «коронавірус», а у 2019 році – Brexit.

https://konkurent.ua/publication/87318/u-oksfordskomu-universiteti-nazvali-dityache-slovo-2021-roku/

Немає коментарів:

Дописати коментар