пʼятницю, 11 грудня 2020 р.

День прав людини в бібліотеках Кам'янського

Бібліотека на Шевченка разом зі своїми партнерами провела онлайн урок для студентів медичного коледжу.


Спікери онлайн уроку - бібліотекарка читального зала бібліотеки на Шевченка Алла Гузовська, громадський радник Дмитро Калинін, інспектор ювенальної превенції Наливайченко Анастасія, психолог Вікторія Лобенок запропонували теми для обговорення:поняття та типологія мови ворожнечі, мова ворожнечі в закладах освіти:причини та наслідки, міжнародні та національні стандарти щодо запобігання мові ворожнечі, як уникати та протидіяти мові ворожнечі.

                                                

В бібліотеці-філіалі № 5 пройшов тиждень права «Юридичний марафон», що увібрав в себе декілька заходів. 
На годині спілкування «Перехрестя мудрого Закону» бібліотекарі з дітьми обговорювали для чого існують закони, правила, дисципліна.  Підіймали  питання про права та обов'язки дітей в Україні,  право на опіку і піклування, на достатній життєвий рівень, на освіту тощо. 
Впродовж тижня працювала правова інформіна «Юридичний компас для вас» 

Презентація «Твої права – твоя фортеця» яскраво проілюструвала, що всі діти різні, але рівні у своїх правах.



На запрошення Центру для дітей і сімей БФ "Карітас" керівниця клубу документального кіно з прав людини Docudays ua Прометей м.Кам'янське Наталія Бохан презентувала фільм нідерландської режисерки Астрід Бусінг про хлопчика, який займався “дівчачим” видом спорту "Джованні та балет на воді”.

Діти дуже добре сприйняли фільм, співчували головному герою, раділи його успіху. Почували себе в безпеці, бо поруч були батьки.


Ось так за допомогою кіно можна доступно та весело розповідати дітям про такі непрості речі, як права людини.


Немає коментарів:

Дописати коментар