пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Сюрприз від клубу інтелектуального кіно

Керівниця клубу інтелектуального кіно Наталія Бохан (м.Кам'янське) щойно повернулась з Гааги. Перше, що вона там зробила, - це відвідала Королівську галерею Мауріцхейс. Після прочитання книги Донни Тартт,  не можна було не завітати до пана Фабріціуса та на власі очі  переконатися в магічності його картини "Щиголь". Одразу ж  виникла думка презентувати  цю книгу та фільм в клубі інтелектуального кіно.


Сюрприз готувався заздалегідь.

 Світлину на тлі картини зроблено.

  
Сувеніри придбано.

 
 
Продумано все до дрібниць: книги, сувеніри, музика, відеоряд, вбрання - все, що сприяло  естетичному перегляду фільма.





 

«Щиголь» Фабріціуса належить до так званих картин-оман, що  вражають глядачів тим, що ми сьогодні називаємо  3D-ефектом. Вони були дуже популярні в той час в Голландії. Це була  розвага для власників картин - дивувати своїх гостей.

Книга одразу  завоювала  популярність та  здобула низку престижних нагород, серед яких Пулітцерівська премія за найкращу художню книгу. Того ж року було викуплено права на її екранізацію. Режисером проєкту став Джон Краулі - володар призу  Берлінського кінофестивалю  2008 року. Автор сценарію  Пітер Строхал.

Картину Фабріціуса «Щиголь» ніколи не крали з музею, як описано в книзі Донни Тартт. Вона щасливо висить в музеї Гааги поруч з роботами Рембрандта і Вермеєра, про що й повідомила пані Наталія.

Немає коментарів:

Дописати коментар