вівторок, 17 грудня 2019 р.

Електронний архів газети "Кам'янські вісті"


Бібліотека на Шевченка м.Кам'янське отримала від «Архівні інформаційні системи» безкоштовний доступ до повнотекстового електронного архіву української історичної періодики LIBRARIA™ з комплексом пошукових засобів на описовому та контекстному рівнях, розташований у мережі Інтернет за адресою: https://libraria.ua 



Віддтепер у читальному залі бібліотеки на Шевченка можна ознайомитись з усіма 238 номерами газети "Кам'янські вісті"
Кам'янські вісті
Мова: Українcька
Місце видання: Кривий Ріг
Доступні дати: 04.09.1941 - 04.09.1943
Доступних номерів: 238
Офіційний орган м. Кам’янського.
Газета виходила у м. Кам’янське у 1941–1943 рр. тричі на тиждень.
Керівник видавництва і головний редактор: П. Бихно;
редактори: І. Куменко, І. Артюх (послідовно).
Обсяг газети від 2 до 4 сторінок.
Наклад – 4 000 примірників.
Газета має додаток "Літературна сторінка" (1942).

Довідка:

Архівні інформаційні системи (АІС) – українська компанія, яка з 2005 року працює над оцифруванням архівних та бібліотечних колекцій та впроваджує інформаційні технології в цих галузях.

АІС забезпечує високоякісне масове оцифрування, введення даних, надає послуги з перетворення контенту та пропонує програмні рішення для презентації контенту онлайн. АІС має великий досвід сканування (мільйони сторінок) архівних та бібліотечних фондів в українських державних архівах та бібліотеках, а також за межами України. Серед клієнтів та партнерів АІС численні американські та європейські дослідницькі інституції, національні архіви та бібліотеки.

LIBRARIA – проект компанії Архівні інформаційні системи (АІС), що здійснюється у співпраці з бібліотеками, архівами та науковими інституціями в Україні та за її межами. Мета проекту – оцифрувати та надати доступ онлайн до чимбільшого масиву української історичної періодики.

Вони розпочали роботу над створенням ресурсу 2012 року, коли було відскановано перші колекції українських газет. Наразі оцифровано близько 700 000 сторінок понад 400 видань українською, польською, німецькою, румунською, їдиш, кримсько-татарською та російською мовами, що видавалися у різних регіонах України та поза її межами від початку до 50-х років ХХ ст. Ресурс постійно наповнюється. Ми продовжуємо роботи і плануємо представити у найближчі роки кілька мільйонів сторінок значно розширивши географічні та хронологічні межі проекту.

Немає коментарів:

Дописати коментар