четвер, 20 грудня 2018 р.

10 найбільш високооплачуваних письменників

Як завжди, в грудні журнал «Forbes» назвав кращу десятку найбільш високооплачуваних літераторів нинішнього року. 
Перше місце в рейтингу посідає Джеймс Петтерсон, автор трилерів та детективів: він заробив 86 мільйонів доларів.




Доходи Паттерсона мають зрости і в наступному році завдяки його останньому роману «Президент пропав».Це політичний трилер, написаний у співавторстві з Біллом Клінтоном, нарахував 260 тисяч примірників вже після першого тижня.
Українською мовою перекладено його роман "Помилка". 
Серед найвідоміших книг: "Перший, хто має померти" (The first to die), "Всі проти Алекса Кроса" (People vs Alex Cross), Цілуючи дівчат "Kiss the girls", "І прийшов павук" (Along came a spider). 

На другому місці Джоан Роулінг. Вона заробила 54 мільйони. Минулого року вона очолювала рейтинг.


На третьому місціСтівен Кінг. Його прибутки складають 21 мільйон доларів.

Король жахів продав 2,7 мільйона книг на книжковому ринку США протягом минулого року. При цьому Кінг майже подвоїв свої доходи в порівнянні з минулим роком завдяки неймовірно успішною нової екранізації свого роману 1986 року «Воно».

4-е місце належить автору бестселера «Фірма», американцеві Джону Гриша, що заробив $ 21 млн. Адвокат, який став автором, за минулий рік продав 2,6 мільйона друкованих книг в Сполучених Штатах. Останні два його легальних трилера, «Camino Island» ( «Острів Каміно») і «The Rooster Bar» (Афера »), увійшли в десятку найбільш продаваних книг минулого року.


5-е місце дісталося автору «Коду да Вінчі» Дена Брауна і американському винахіднику ігор, карикатуристу і дитячому письменнику Джеффу Кінні, які заробили по $ 18,5 млн. Останній роман Дена Брауна «Походження» теж став світовим бестселером: тільки в Сполучених Штатах було продано понад 700 тисяч друкованих примірників. А ще шанувальники Роберта Ленгдона можуть навчитися писати трилери від Брауна за допомогою online-уроків на MasterClass, при цьому автор жертвує всі внески на благодійність.



У березні цього року серія «Щоденник слабака» Джеффа Кінні, в яку входить 12 книг, перевищила понад 200 Ілліон копій, проданих по всьому світу.

Коли дитячий автор не зайнятий написанням бестселерів - Кінні продав 3,5 мільйона книг в США за останній рік - він управляє книгарнею в своєму місті Плейнвілле, штат Массачусетс.

На 7-е місце списку «Forbes» увірвався американський журналіст Майкл Вольф, який заробив $ 13 млн за цей рік. Його вибуховий бестселер про президентство Трампа побив рекорди для видавця Генрі Холта, перевищивши цифру в 1,7 мільйона проданих примірників у всіх форматах менш ніж за три тижні. Автор і журналіст також підписав семизначні контракти для продовження «Вогню і люті» і прав на екранізацію для кіно і телебачення. Даючи інтерв'ю минулої весни Майкл Вольф сказав: «Раз в день я дивлюся в небо і кажу:«Дякую за Дональда Трампа».


8-е місце, заробивши за $ 12 млн, розділили автори в жанрі любовного жіночого роману - американки Нора Робертс і Даніела Стіл. Плідний автор жіночих любовних романів Нора Робертс продала понад 1,5 мільйона книг в Сполучених Штатах протягом  року. Королева романтичних книг Даніела Стіл теж провела дуже насичений рік, випустивши шість книг за останні 12 місяців.


Письменниці є одними з найбагатших жінок Америки зі статком у $ 390 млн і $ 350 млн відповідно.

10-е місце, заробивши $ 10,5 млн, розділили британка Еріка Леонард Джеймс і американець Рік Ріордан.
Серії «П'ятдесят відтінків сірого» було продано більше 150 мільйонів екземплярів по всьому світу, але читачі вже не поглинають еротику легкого БДСМ Е. Л. Джеймс, як це було раніше. 

https://life.pravda.com.ua/culture/2018/12/12/234615/

Немає коментарів:

Дописати коментар