пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Вчимось, граємо та книжки читаємо.


Захопити дитину читанням – завдання не просте. Масова робота – один з шляхів бібліотеки досягнення цієї мети. «Вчимось, граємо та книжки читаємо» - під такою назвою був проведений цикл  заходів  у бібліотеці – філії №6.
Спонукати дітей до зацікавлення читанням може бібліотечне ревю. Тлумачний словник дає пояснення: «ревю - [франц. revue- огляд] – вид театрально-естрадної вистави, яка складається з окремих сцен і номерів, що об`єднані спільною темою. Чудову нагоду розважитися і відпочити з книжкою отримали читачі під час проведення «Казкового ревю» для учнів 1-3 класів НВК №7.



Крім демонстрації своїх улюблених героїв  казкового ревю , діти  розповідали фрагменти казок.



Літературні ігри активізують читання, стимулюють їх звернення до художньої, науково-пізнавальної, довідкової літератури, розвивають логічне мислення. Для найменших читачів в бібліотеці  була проведена  гра «Знавці казок». Читачам пропонувалося  пригадати, наприклад, казки, в яких літературний герой, і’мя, якого починається з певної літери («К» - «Колобок», «Кіт у чоботях», «Котигорошко»). Або назвати казку за поясненням. Наприклад, одним із завдань було таке: цей будинок ніхто не будував, жити в ньому мали право лише 5 братів, але в скрутну хвилину вмістилося майже все лісове царство. (Рукавичка).


Дитяча фантазія, енергія та кмітливість знаходять вихід в іграх, вікторинах, казкових тестах, загадках, підготовлених для них бібліотекарами. Дітям організовано книжкову виставку"Читаємо та граємо в бібліотеці".


Працюючи з дітьми бібліотекарі самі стають трішки дітьми. Кожен з нас із сумом згадує найкращу пору життя - дитинство. Адже, саме в цей безтурботний період ми по-справжньому можемо насолоджуватися життям. А зараз це допомагають нам зробити наші маленькі читачі.

Немає коментарів:

Дописати коментар