середу, 1 червня 2016 р.

У бібліотечному кіноклубі медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Прометей» дивилися фільм «Коли-небудь ми станемо щасливими».


31 травня 2016 року відбулося засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Прометей» при юнацькому відділі центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка, в якому взяли участь студенти медичного училища. 


Для перегляду було обрано фільм «Коли-небудь ми станемо щасливими» (режисер – Павел Височанські, Польща, 2011).


В стрічці розглядаються  важливі і гострі проблеми людського життя, серед яких бідність, злочинність, порушення людської гідності. Головним героєм є молодий хлопець – Даніель, з найбільш нужденного містечка в Польщі - Ліпіни. Юнак мріє зняти фільм, й робить все для того. Щоб зняти стрічку, він купує мобільний телефон, а потім і крадену відео камеру; пропускаючи уроки в школі, знімає своїх знайомих, розпитуючи про їх мрії.

Другою сюжетною лінією фільму - є любов між Даніелем та його харизматичною бабусею, яка його виховує, адже батьки відмовилися від опіки над хлопцем.
Фільм викликав бурхливе обговорення в глядачів. Працюючи в групах , вони виділили права людей, які були порушені в стрічці.


Учні поділилися своїми власними мріями й зробили висновок, що потрібно йти до своєї мети, мріяти і не зупинятися на досягнутому.

Немає коментарів:

Дописати коментар