понеділок, 28 листопада 2022 р.

Новини від Клари Карлівни

Чому іноді деяких людей називають воронами? Чули, як про когось говорять:  «Ґав  ловить» — нічого не робить; пропускає яку-небудь нагоду; буває неуважним, неспритним

Навіть скоромовку вигадали:

Ґава ґаву запитала:

- Ти на ґанок не літала?

- Не літала я на ґанок,

То й проґавила сніданок

А ось ще: «Ґаву ковтнув» — був надто мовчазним.

А це зовсім образливе:«Ні пава ні ґава»- так іноді говорять про людину, яка нічим не виділяється; посередня, ніяка; ні то, ні се, ні риба, ні м'ясо. До чого тут риба та м'ясо, коли в мене пір'я?

Це не про мене. Дається взнаки життя у бібліотеці.

Мої  родичі - блискучо-чорні ворони мають досить великий мозок, якщо порівнювати з іншими птахами. Вони демонструють здатність розв’язувати проблеми, імітувати поведінку інших і вирішувати вигадані нами тести.

Наприклад, якщо ви заховаєте «улюблений» камінчик ворона і попросите птаха його знайти, той з легкістю пройде ваш тест. Занадто легко, скажете? А як щодо тесту, який передбачає отримання винагороди у сім кроків?

Уявіть собі прозору коробку, у якій лежить м’ясо, прив’язане до нитки. Щоб пробратися всередину, ворону потрібно відштовхнути м’ячик, розміщений перед «входом» до цієї коробки, витягнути дзьобом три палички, які також ускладнюють шлях до «входу», потягнути за мотузку, щоб відчинити «двері» й тягнути нитку з винагородою, допоки м’ясо не опиниться ззовні коробки.
Ворон Брен успішно проходить цей тест. Місцями не дуже обережно, але блискавично.

Джерело: https://kunsht.com.ua/video/ni-pava-ni-%D2%91ava-chim-divuyut-voroni/

А ви бачили мультик "Ворон — маленький шахрай", німецький мультфільм у перекладі українською?
Я дуже люблю цю веселу історію про маленького ворона  перегонника  Зоке  та його бурхливі перегони через ліс разом з друзями. Подивиться,  заодне й українську підтягнете.

Мультик  тут: 

http://moviestape.net/katalog_multfilmiv/multfilm/11648-voron-malenkyj-shahraj.html

Ваша Клара Карлівна. До зустрічі!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар