вівторок, 7 травня 2024 р.

9:0 на користь бібліотеки. Найкращі бібліотечні кейси відділу обслуговування

Бібліотеці на Шевченка 90 років. Продовжуємо цикл інформаційних матеріалів до 90-річного ювілею головної бібліотеки міста розповіддю про найкращі бібліотечні кейси відділу обслуговування.


Хобі клуб творчих людей 

Колекціонуєте? Мерщій до бібліотеки! Вже 5-й рік поспіль у  бібліотеці на Шевченка  діє клуб творчих людей «Колекціонер», який має аматорський статус і є клубом за інтересами.
Тут можна:
- презентувати свою колекцію або свою сімейну реліквію;
- ознайомитися з найбільш популярними видами колекціонування;
- отримати необхідну інформацію;
- запропонувати нову тему для обговорення.


Крок назустріч
Спільний проєкт з ГО «Івент простір» для людей, які постраждали від нацизму. Проєкт підтриманий німецьким фондом «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє».

Невідоме Кам'янське
: авторські пішохідні екскурсії

Екскурсії охоплюють різні періоди історії міста, найцікавіші райони, особливості пам’ятників і пам’яток у них. Тексти ніколи не повторюються, оскільки автори враховують вік і рівень зацікавленості та підготовленості туристів (школярі, студенти, робітники, вчені, групи колег, випадкові збірні групи, гості міста, мешканці окремих районів). Для охочих проводились екскурсії англійською мовою.

ПРОМОЦІЯ ЧИТАННЯ В НОВИХ РЕАЛІЯХ

Бібліотекарі попри війну розгортають та успішно впроваджують нові проєкти з промоції читання: «Топ-3», «Book time», «Поезія без укриття», «Абонемент рекомендує», «Книжкова родина», «Поетична раптівка», «Переможна бібліокухня»,  літературні конкурси, презентації книжок, зустрічі з авторами у стінах бібліотеки та просто неба, книжкові виставки у вікнах, онлайн зустрічі на платформі ZOOM, місцевому телебаченні тощо.

Відділ абонемента бібліотеки на Шевченка  разом зі своїми читачками Ніною та Ангеліною презентували незвичний літературний подкаст - діалоги про книжки, обрані наосліп. Як це?

Бібліотекарі два рази на місяць на власний розсуд пропонують 5 книжок з книжкового фонду бібліотеки, а дівчата наосліп обирають для обговорення лише одну. 

Вдалим є книжковий проєкт «Топ -3» - щотижнева підбірка найцікавіших книжок за версією читачів і бібліотекарів бібліотеки на Шевченка. На сторінках інформаційного порталу ТРК МІС у фейсбук, інстаграм регулярно публікуються новини про три книжки.

Вартий уваги книжковий проєкт для молоді «КНИЖКОВИЙ АДВЕНТ «МОЛОДЬ СТАВИТЬ ЛАЙК» ЗА ПІДТРИМКОЮ Українського Інституту Книги та «Рецепт на weekend», які відразу здобули велику кількість прихильників.

Новий проєкт, що відкриває завісу над особистими смаками наших професіоналів вже добре знайомій читачам рубриці#абонементрекомендує

#90роківбібліотецінашевченка — це про кожного з нас, бібліотекарок, бо кожна з нас є невід'ємною частиною цього книжкового світу 
Запрошуємо дізнатися про нас трохи більше! #абонементрекомендує

#БібліотекарРекомендує!

     

#Улюбленакнига



Переможна Бібліокухня

Спільний проєкт Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова та Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка (м. Кам’янське) здобув перемогу в рамках Всеукраїнського конкурсу «Lib:продовження» у вересні 2022р.


Всеукраїнський молодіжний літературний конкурс “VivArt”
Попри складні умови в нашій країні у зв’язку з жорстокими воєнними подіями, команда мистецької спільноти VivArt, видавництво «Дружко», Центральна міська бібліотека ім. Т.Г.Шевченка, відділ культури департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради за підтримки ПП «Бджола» зуміли провести дев’ятий Всеукраїнський молодіжний літературний конкурс “VivArt”, що відбувається один раз на два роки.
Національний тиждень читання
Бібліотекарі залучили майже всі ресурси, що існують аби привернути мешканців міста до книги, читання, бібліотеки: презентації книжкових новинок, зустрічі з читачами, літературні ігри, обговорення книжок, відеопрезентації, бібліотечний адвент, літературні вечори, тиждень дарування книжок "Задонать книжки бібліотеці", навіть книжковий подкаст "Наосліп" презентували.


Відеопрезентації #язнайшласвоюкнигу (2022)

Кожний день розпочинався з найсмачніших ароматів— гарячої кави, смачної випічки та сторінок нової книги! Бібліотекарки в коротких відео презентували свою улюблену книгу.

#Дякую тобі за вірші 2023




єПоезія: день європейських авторів у Кам'янському

День європейських авторів відбувся в усіх 40 країнах-учасницях програми «Креативна Європа», включно з Україною. 
Публічні бібліотеки Кам’янського приєдналися до ініціативи Єврокомісії  поетичною онлайн імпрезою #єПоезія на платформі ZOOM.

До читання віршів ірландських, польських, англійських, угорських, німецьких, румунських, французьких поетів долучилися бібліотекарі, читачі, студенти та викладачі Дніпровського фахового коледжу інженерії та педагогіки, здобувачі освіти Наукового ліцею ім. А. Лигуна.

Далі буде....Ваша бібліотека на Шевченка!

Немає коментарів:

Дописати коментар