середу, 20 квітня 2016 р.

Книжкова серія - тренд ХХІ століття

Під такою назвою в Центральній бібліотеці для дітей реалізується книжковий міні-проект по просуванню модної тенденції ХХІ століття - книжкових серій.Книжкові серії - чудовий винахід,який з'явився ще в ХХ столітті і відомий нам за книгами Ф.Баума,О.Волкова,К.Льюіса. Але найбільшого розквіту це геніальне маркетингове рішення досягло саме в ХХІ столітті після виходу в світ перших книг про Гаррі Поттера.
Читаючи будь-яку книгу, починаєш прив'язуватися до персонажів, перейматися їхніми історіями, характерами, видом діяльності, роботою і захопленнями.Книжкові серії прекрасні тим, що цікавою  історією і улюбленими героями можна насолоджуватися довше, ніж протягом однієї книги. Кожен з нас знайомий з почуттям розчарування, коли з жалем перевертаєш останню сторінку і розумієш, що все закінчилося. Якщо історія особливо сподобалася, її ще довго не відкладаєш на полицю, а періодично перегортаєш, перечитуеш особливо цікаві моменти і переживаеш ті ж враження знову і знову. 
Наскільки приємніше брати в руки книгу, знаючи, що існує її продовження, і, дочитавши про пригоди улюблених героїв, завжди можна продовжити насолоду їх історією в наступному томі.
В Центральній бібліотеці для дітей налічується багато книжкових серій і щоб найбільше читачів дізналося про ці модні книги, ми започаткували цей міні-проект.Спочатку з'явилася книжкова виставка "Книжкова серія - тренд ХХІ століття",на якій бібліотекар старшого відділу Табакова І.М. представила твори П.Пулмана, Л.Бессона,Д.Емеця,М.Вітчер,братів Шарк, І.Абеді,А.Вольських.



Почалася все з літературної години "20 років з Гаррі Поттером", яку провела для учнів 5 а класу гімназії №11 Табакова І.М.Серія з семи фантастичних романів англійської письменниці Джоан Ролінг про пригоди юного чарівника Гаррі Поттера в школі чарів та чаклунства Гогвартс не залишає нікого байдужим ось уже 20 років.


Цикл бібліоміксів по просуванню серій розпочала Писаревська Т.М.,познайомивши учнів 4 а класу колегіуму №16 з книгами загадкового Лемоні Снікета."33 сумні історії від Лемоні Снікета"-це розповідь про один з головних міжнародних дитячих бестселерів останнього часу.Нарешті є книга без цих противних радощів і happy end, в якій є захопливі пригоди,вигадка і фантазія,дотепний чорний гумор.Книги не схожі ні на які інші і тому приваблюють читачів.



Book-коктейль "Чарівний ланцюжок нових книжок" -"Тхнусія - незвичайна відьмочка"  підготувала Табакова І.М.Серія книг про Тхнусію - відьму з брудними звичками вигадала для дітей англійська письменниця Кей Уманські.Вісім кумедних історій, до якої намішані баговиння, каламуть і дуже брудні звички незвичайної відьми.Розказала про книги Інна Миколаївна  так цікаво, що учні 4 в колегіуму №16 одразу чотири книги взяли додому.А може чарівна мітла допомогла?



 Бібліомікс "Маленьке мишеня з відважним серцем і капітан Фокс"продовжив нашу рекламну кампанію.Серія з семи книг італійця Марко Інноченті про безстрашне мишеня Ріккі Рет, якого доля закинула на піратське судно під орудою благородного капітана Фокса,дуже подобається молодшим школярам.А присутність самого капітана відважних піратів зробила цей бібліомікс у виконанні Писаревської Т.М. дуже привабливим.




Джеремі Стронга знають діти України вже давно.В нашій бібліотеці з'явилася ціла серія книг
"Читання для реготання", про яку розповіла учням 3-в класу колегіуму №16 Ревко Л.А. Невичерпна фантазія автора привабить читача історіями про вікінгів,фараонів,піратів, незвичайну сімейку, вчительку і собаку Стрілку.Всіх захоплять веселощі,гра,розважання, рейвах, тарарам,одним словом - суцільний гармидер!


Book-коктейль"Юна чарівниця - Міла Рудік"запропонувала учням 4-в класу колегіуму №16 Табакова І.М. Серію фантастичних книг для підлітків створила письменниця  Алєка Вольських,яку надихнула Поттеріана Д.Ролінг.Чарівне місто Тролінбург чекає на тринадцятирічну Мілу, а читачів серії на нові пригоди в стилі фетезі.




В фонді Центральної бібліотеки для дітей ще є і будуть книжкові серії, які чекають на свого читача.Далі буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар