четвер, 14 серпня 2014 р.

Козацькі пісні можуть потрапити до світової спадщини ЮНЕСКО.



Дніпропетровська обласна рада заручилася підтримкою Міністерства культури України у питанні внесення козацьких пісень до списку термінової охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.


Це підтвердив міністр культури України Євген Нищук у ході зустрічі з дніпропетровською делегацією, де йшлося, зокрема, про внесення козацьких пісень Дніпропетровщини до списку елементів нематеріальної спадщини України. Цей крок - одна з найважливіших умов для успішної підготовки номінаційного досьє.
“Впевнений, що всесвітнє визнання козацької культури надасть потужний імпульс у розвитку не лише мистецтва, а й формування іміджу України як держави з багатими традиціями та культурної спадщиною. Ми знайшли фольклорні ансамблі та виконавців, які проживають в області, творчість яких і складає культурно спадщину. Адже саме Дніпропетровщину можна назвати краєм січей та прабатьківщиною козаків. Головна ідея у просуванні козацьких пісень - збереження культурно-історичної спадковості поколінь, виховання у молоді поваги до історії свого краю. І це не просто слова — це наш підхід до роботи”, - зазначив Євген Удод, голова Дніпропетровської обласної ради.
 Міністр культури України зазначив, що вірить в те, що у козацьких пісень є великі шанси на світове визнання.
      

Немає коментарів:

Дописати коментар