пʼятницю, 21 березня 2014 р.

Вірші , які відразу хочеться запам'ятати ( до 100-річчя Лідії Компанієць).

 Без віршів, без пісень було б дуже сумно жити...Отаких віршів, які відразу хочеться запам'ятати, з якими хочеться дружити, багато в книжках Лідії Компанієць.



На задушевні читання ,присвячені 100-річчю від дня народження поетеси, бібліотека-філія №4 запросила своїх маленьких друзів - учнів 3Бкласу СШ № 18.


Нових видань творів немає, але в фондах бібліотеки зберіглися збірки : "Садам --цвісти, тобі - рости", "Біжімо стрічати весну", " Голубий ара з Амазонки"." Сестрички-невеличкі". 





















 Видані вони з 1967 по 1984 рік і заслуговують на те, щоб познайомити з ними дітей. Бо ці вірші про хлопчиків і дівчаток, веселих і сердитих, роботящих і лінькуватих. А дітям завжди цікаво вгадати в вірші чи в казці себе та своїх друзів. Невеличку філософську дискусію викликала казка в віршах "Щаслива людина". Ціково було дізнатися від наших маленьких друзів як вони уявляють щастя.
Сподобалися вірші про природу : про таку тишу , що  , навіть , чути , як росте трава ; про коника-цвіркунчика , про веселку-барвисту дугу , про пташок , які на весні ладнають свої гніздечка .
Сподіваємось на те , що поетичні рядки Лідії Компанієць викликали задоволення у слухачів .

Немає коментарів:

Дописати коментар