вівторок, 1 березня 2016 р.

Україна – весняна та фестивальна.

В Україні – весна. Годі відсиджуватися вдома! Гайда – на фестивалі!
Свято шоколаду у Львові
4-6 березня 2016
Львів, Палац мистецтв
Ціна квитків: 30 грн.
Х нацональоне Свято шоколаду присвячене Міжнародному жіночому дню. Найсолодше свято країни пропонує – ярмарок-презентацію шоколадних витворів, майстер-класи від професійних шоколатьє, стати свідком створення шоколадних скульптур з величезних глиб шоколаду, тощо.



Масляна
12-13 березня 2016
С.Копачів, Обухівський район, Київська область, «Парк Київська Русь»
Ціна квитка – 195 грн, для пенсіонерів і студентів – 95 грн, для дітей шкільного віку – 60 грн, дошкільнята – безкоштовно.
Масляна в «Парку Київська Русь» - це по-справжньому веселе святкування в оточенні унікальної архітектури і з заглибленням в атмосферу живого Середньовіччя.
Гостей Древнього Києва чекають захоплюючі виступи Княжої дружини: кінні та піші бої, демонстрація володіння всіма видами середньовічної зброї, а також трюки на конях.
З розваг для дітей і дорослих: традиційний масляничний стовп з призами, перетягування каната, давньослов'янські гри, дружні і веселі хороводи. За перемоги в інтерактивах та конкурсах гості Древнього Києва отримають частування і безліч сюрпризів.



Третій Міжнародний фестиваль історичного кіно
8-10 квітня 2016
м. Київ, вул. Госпітальна, 24а, Київська фортеця
Як повідомляють організатори фестивалю, його цілями є:
• знайомство українців з кращими зразками вітчизняного та зарубіжного історичного кіно
• знайомство українських глядачів з історією різних країн світу
• знайомство іноземних кінематографістів і глядачів з історією України
• обмін досвідом між кінематографістами з різних країн


Одеський туристичний фестиваль
12-16 квітня 2016
М.Одеса
Це масштабна міська подія, присвячена всім видам туризма.
В програмі: презентація нових туристичних напрямів та екскурсійних маршрутів, розважальні програми для дітей, туристичні квести, ігри, майстер-класи, тощо. 

Міжнародний фестиваль інтерактивних розваг – WEGAME
16-17 квітня 2016
М.Київ, НСК «Олімпійський»
Фестиваль WEGAME - перший в Україні захід, що охоплює всі грані світу інтерактивних розваг. Подія включає в себе грандіозну виставку електронних розваг, міжнародний турнір з кількох кіберспортивнb[ дисциплін і конкурс професійних косплеєрів. Тут можна буде пограти в новітні комп'ютерні та відеоігри. Крім того, гості фестивалю зможуть побачити дефіле косплеєрів і випробувати в дії системи віртуальної реальності, які надійдуть у продаж в 2016 році.



Всеукраїнський фестиваль писанки
25-30 квітня 2016
М.Київ, Національний заповідник «Софія Київська»
Захід покликаний підтримати і популяризувати українські народні традиції, сприяти розвитку народного мистецтва, вивчення культури та історії українського народу на прикладі феномену писанок.
У цьому році на Софійській площі збираються представити рекордну кількість писанок - 374 штуки.
Всі вони будуть розписані українськими художниками в традиційному, або в авторському стилі. Також на площі перед входом до Софії буде представлено 40 тис. маленьких писанок.

Фестиваль кави «Кам`янецька турка»
1-3 травня 2016
М.Кам´янець-Подільський, Польський ринок
Фестиваль кави "Кам'янецька турка" покликаний нагадати, що кавовий напій на українській землі вперше з'явився в Кам'янці-Подільському. Саме тут, під час османського панування, в 1672 році була відкрита перша кав'ярня.
Фестивальні заходи проходять на центральній площі Старого міста - Польському ринку.
Тут розміщується стилізоване кавове містечко, в якому протягом трьох днів проходить кавовий ярмарок з різноманітними смаколиками, майстер-класи створення картин для інтер'єрів з кавових зерен, кавовий спринт (забіг офіціантів з кавою) і велопробіг, ворожіння на кавовій гущі, конкурси тощо. 




Форпост
7-9 травня 2016
М.Кам´янець-Подільський
Масштабний фестиваль середньовічної культури "Форпост" в четвертий раз пройде в Кам'янці-Подільському на початку травня 2016 року.
Фестиваль пройде на території Старої фортеці - одного з найвидатніших фортифікаційних споруд України. Учасники фестиваля, клуби військово-історичної реконструкції, будуть жити у відтвореному середньовічному поселенні XIV-XV ст.




Міжнародний фестиваль «Парад культур»
29 травня 2016
М.Київ
Міжнародний фестиваль "Парад Культур" - масштабна і барвиста подія в культурному житті України. Мета заходу - зміцнення миру і довіри між людьми різних національностей, сприяння культурному обміну між країнами, пізнання традицій, етнічних та сучасних особливостей народів світу.
Під час "Параду Культур" очікуються фестивалі культур різних країн, чемпіонат України з середньовічного бою, кінне і вогняне шоу, концерти.
Головне дійство фестивалю "Парад Культур" - це хода делегацій 40 країн в національних костюмах, що представляють свою культуру.
 Ольга Козаченко
 http://bibliotourism.blogspot.com/2016/02/blog-post_29.html#more

Немає коментарів:

Дописати коментар