четвер, 10 березня 2016 р.

Шевченкове слово в віках не старіє.

Під такою назвою у бібліотеці - філіалі №9 відбувся поетичний калейдоскоп  до дня народження Т.Г.Шевченка. Присутні учні 7-а класу сш №40 читали улюблені вірші Кобзаря:"Тополя"; "Думи мої , думи мої"; "Молитва"; "Тече вода з-під явора"; "Минули літа молодії".


Бібліотекар Чуйкова Л.І. біля книжкової виставки розповіла про маловідомі факти з біографії поета.


Завідуюча бібліотекою Голікова Л.Г. ознайомила дітей з буктрейлерами , створеними колективом, під назвою  "Народна символіка в поезії Т.Г.Шевченка" та "Шевченкіана Придніпров'я".
Бібліотекарі філії №6 провели огляд літератури біля книжкової виставки "Постає твій образ, наче промінь".



Шевченківські дні в бібліотеці-філії №4 заведено відзначати разам зі школярами. 
Цей рік не був виключенням, на літературний ранок до бібліотеки прийшли учні 5-Б та 6-Б класів НВК 13.


 Говорили з дітьми про символічність Шевченка для нас сьогоднішніх. Про значення його поезії, адже й сьогодні почуття українського народу значною мірою виражається саме нею. Про особисте сприйняття національного генія. Хотілося говорити не про забронзовілого з суворим поглядом та довгими вусами дідугана, а про людину, творчість якої і до сьогодні надихає не лише митців, а й кожного з нас на гідні великого Кобзаря вчинки. А щоб мати в душі свій власний образ великого поета , треба читати його твори без принуки, не на оцінку, а з властивого людям бажання мати власну думку про усталені речі. 


В юнацькому відділі пройшла презентація відео проекту "Шевченкініана днепродзержинської родини" за участю гурту "Калина".


Книжкову виставку та прект презетовала бібліотекар Лариса Лощенкова.

Немає коментарів:

Дописати коментар