середу, 2 березня 2016 р.

«Книжка року» назвала переможців.

"Гран-прі ХVIІ Всеукраїнського рейтингу "Книжка року-2015" визначається шляхом персонального голосування усіх експертів за коротким списком із 10-ти претендентів, укладеним з книжок, які набрали найбільшу кількість балів під час експертного опитування. Цьогорічним переможцем стало видання "Князі Острозькі" видавництва "Балтія-Друк", - президент Всеукраїнського рейтингу "Книжка року" Костянтин Родик.

Він уточнив, що до рейтингового дослідження "Книжка року-2015" потрапили книжки, видані від грудня 2014 до грудня 2015 року українськими видавцями самостійно або у співпраці з іноземними партнерами. Весь асортимент оцінюється в семи номінаціях, кожна з яких ділиться на підномінації. В семи тематичних номінаціях було оцінено 1022 видання.
Президент Всеукраїнського рейтингу повідомив, що у номінації "Сучасна українська проза", де були представлені 63 видання, перемогу отримала книга "Старе золото" Олега Лишеги. Серед претендів на перемогу, зокрема, були Богдан Жолдак з книгою "Сучасна проза", Сергій Лойко - книга "Аеропорт", Валерій Шевчук - книга "Порослий кульбабами дворик".
У "Жанровій літературі" (детектив/пригоди/фантастика/любовний роман/історичний роман/молодіжна проза/автобіографії) номінувалося 81 видання. Переможець - Юрій Винничук з книгою "Аптекар".
У номінації "Зарубіжна проза" експерти визначили найкращим Яцека Денеля -  "Сатурн. Чорні картини з життя чоловіків родини Гойя".
Призове місце у номінації  "Поезія/афористика" отримав Грицько Чубай зі збіркою "Марія", у номінації "Українська гуманітаристика" - Володимир Єрмоленко ("Далекі близькі. Есеї з філософії та літератури").
У номінації "Публіцистика/сучасні мемуари" переміг Володимир Федорін з виданням "Гудбай, імперіє: Розмови з Кахою Бендукідзе".
У номінації "Твори для школярів молодших і середніх класів" перемогло видання "Маленький принц" Антуана де Сент-Екзюпері, а в номінації "Підліткова та юнацька література" - видання повісті Івана Нечуя-Левицького "Кайдашева сім´я".
Всеукраїнський рейтинг "Книжка року" заснований 1999 року і щорічно визначає кращі книжки, видані в Україні.
Інформація: Укрінформ

Немає коментарів:

Дописати коментар