суботу, 19 березня 2016 р.

Зустріч з краєзнавцем.

18 березня в Центральній бібліотеці для дітей відбулася зустріч з краєзнавцем Любов'ю Володимирівною Алексієвською. Приводом стала давно запланована презентація авторського довідника "Кам'янське - Дніпродзержинськ від А до Я", який вийшов завдяки наполегливій праці Алексієвської Л.В. Наклад у довідника, на жаль, дуже малий, але в нашій бібліотеці є два примірника цієї книги.


 На зустріч з краєзнавцем завітали учні 4 в класу колегіуму №16.Любов Володимирівна одразу ж захопила увагу маленьких містян і зустріч промайнула, як одна мить. Діти почули багато цікавих історій про наше місто, про його минуле і його людей, відомості про яких можна знайти на сторінках довідника.


В кінці зустрічі діти задавали питання про назви своїх вулиць, які вже отримали нові назви.Любов Володимирівна легко відповідала на питання учнів, які дізналися від неї і про нову назву майдана Петра Калнишевського і про проспект Свободи,Тараса Шевченка, Гімназичний.Діти дізналися і про Олексія Сокола і його творіння - символ нашого міста -пам'ятник Прометею і серед них знайшовся учень, що буде жити на вулиці його імені.
Поділилася пані Алексієвська  і своїми планами- написати для дітей книгу про наше місто.Побажаємо автору і досліднику нових творчих злетів і удачі в її праці. А нашій бібліотеці залишився на згадку прекрасний авторський напис на довіднику "Кам'янське - Дніпродзержинськ від А до Я".


Немає коментарів:

Дописати коментар