суботу, 26 березня 2016 р.

Тиждень дитячого читання.

Тиждень дитячого читання в Центральній бібліотеці для дітей розпочався Днем Андерсена..
На літературний коктейль "Чарівну скриньку відкривай і у казку завітай" запросила бібліотекар Писаревська Т.М. учнів СШ №22.Життя Андерсена було схоже на казку, його чудові історії завжди будуть подобатися дітям.Приємно, що діти знають майже всі казки Андерсена, бо впевнено відповідали на питання вікторини і з легкістю впізнавали чарівні предмети з казок данського письменника.

В "День мультфільмів" презентували для учнів СШ №6 український блокбастер "Котигорошко".Українські народні казки останнім часом надихають митців і вони створюють мультфільми, що подобаються дітям  і дорослим.Бібліотекар Табакова І.М. познайомила дітей з українськими казками, що були екранізовані.


В "День жартівливих вікторин" працювало детективне агенство "По слідам казкових дам". Детективами в цей день стали учні 2а класу колегіуму №16.Їм треба було відгадати героїнь по залишеним слідам,що їх знайшла вранці  бібліотекар Дорофеєва Т.В. Відгадували легко,але за це мали "покарання" від дамочок- перебрати квасолю і горох (Попелюшка),сервірувати стіл до чаю(Мальвіна),з'їсти на швидкість плюшку (панна Цап),влучити в ціль (царівна-жаба),пограти в сніжки (Снігова королева)і розсмішити "Несміяну".Це завдання виявилося найскладнішим, багато "принців" не змогли розсмішити Ніку. Їм довелося танцювати, сміятися, заглядати в обличчя.Успішним виявився претендент,що просто зацілував Ніку-Несміяну. Обрали найкращих детективів за сумою отриманих балів.Було весело!


В "День ігор та розваг" для учнів 4в класу колегіуму №16 пройшла історико-етнографічна гра "Наші обереги".Спочатку розгадали кросворд,з якого дізналися про обереги українського народу-рушник,хліб,писанку,вербу та інші.Бібліотекар Табакова І.М. розповіла про обереги українського народу і запросила до гри-треба було скласти приказки,розмалювати писанку,порухатися під народні примовляння. Байдужих не було!


В День весняної творчості на дітей з різних шкіл міста чекала мистецька карусель "Петриківський дивоцвіт". До колегіуму на майстер-клас заслуженого майстра народної творчості Рибак Н.М. запросили Табакову І.М., яка зробила огляд книг по петриківському розпису і презентувала "Рекорди Петриківки".


Тиждень дитячого читання закінчився, залишивши приємні спогади і нових друзів.

Немає коментарів:

Дописати коментар