середу, 30 березня 2016 р.

Дніпродзержинськ прийняв естафету сімейного марафону «Тату, почитай!».


29 березня в нашому місті розпочався родинний марафон «Тату, почитай».  Упродовж години батьки читали  уривки улюблених літературних творів своєму синові чи доньці та дітям, які завітали сьогодні до бібліотеки.  Разом із бібліотекарями, акторами, письменниками, спортсменами в акції взяли  участь  Дніпродзержинський міський голова Андрій Білоусов та секретар Дніпродзержинської міської ради Олександр Залевський.
 Центральна бібліотека для дітей зустріла своїх маленьких друзів новими меблями, новими книжками, новими враженнями. Сьогодні для учнів 1-го класу 16 колегіуму свою улюблену казку чеської письменниці Божени Немцової читав мер Андрій Білоусов.



Олександр Залевський разом з донькою Євгенією читав «Маленького принця»  для учнів 4 - х НВК №7 в юнацькому відділі ЦМБ.



Актор Дніпродзержинського академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки Алексєєнко Дмитро, батько чотирьох дітей, разом з доньками читав для учнів  ЗОШ №6  казку Оскара Уайльда «Хлопчик - зірка» у читальній залі ЦМБ.


На при кінці  голова Дніпродзержинського благодійного фонду «Центру культури та мистецтв «Златоуст» Олег Любкин читав улюблену книжку його дітей «Кумедні історії про школу» .


 Марафон «Тату, почитай!» помандрував  бібліотеками міста,  щоб остаточно переконати татусів читати своїм дітям.
Підхопили ініціативу і бібліотеки лівобережжя. В філії № 5 родинний марафон «Тату, почитай!» підтримав дитячий поет Олег Вікторович Майборода та батьки – члени читацького клубу «Джерело»: Михайленко Віталій Анатолієвич, Рогіз Сергій Олександрович, Коновалов Олександр Борисович, Синявський Владислав Вікторович. Читали твори Роальда Дала «Чарлі та шоколадна фабрика», «Матильда».

















 У філії № 6 для малюків читали батьки: Олександр Дорошенко та Валентин Гедзевич.

Бібліотека-філія № 7 приєдналася до всеукраїнської акції «Тату, почитай!». У приміщенні бібліотеки батьки читали вголос книжки різних жанрів: детективи, казки. Сказати, що дітям сподобалось – це нічого не сказати. Діти були у захваті. Деякі з них пообіцяли, що і вдома обовязково будуть прохати своїх татусів читати їм вголос.

 
 А у дитячому садочку № 34 бібліотекарі також провели родинний марафон . Батьки читали малечі перед початком сончасу. Книжки довелось підібрати такі, щоб дітям було цікаво, але щоб вони змогли заснути після читання. 


З татусями нам пощастило – вони і читали, і показували малюнки, і обговорювали прочитане. Будемо сподіватися,що такі «татусеві читання» стануть доброю сімейною традицією.
Родинний марафон «Тату, почитай!» підтримали працівники дитячої бібліотеки-філії №8. Пізнавальну, красиву й інтригуючу книгу Ірини Цілик «Таке цікаве життя» діткам старшої групи дитячого садочка №17 представив татко п ятирічної читачки бібліотеки Віки Роман Гончар.


 Бібліотека - філіал№9 також прийняла участь у родинному марафоні " Тато, почитай!".Родини Чернявських та Іванченків були присутні  на книжковому радарі  " Мозаїка книжкових новин"  та прийняли  участь у  літературній грі " А ми читали в дитинстві".


Було весело і радісно від того, що ти не один. Сучасний світ дорослих залишає вкрай мало часу на спілкування.  В зоні ризику опинилися діти. Читання дитині вголос - незабутня мить щирої єдності. Кілька хвилин татового читання здатне врятувати  сина чи доньку від багатьох проблем. І це довели наші гості.

Немає коментарів:

Дописати коментар