понеділок, 29 лютого 2016 р.

Подорож в країну казок братів Грімм.

Напевно всім відомі казки братів Грімм. Мабуть, багатьом в дитинстві батьки розповідали захоплюючі історії про красуню Білосніжку, добродушною і веселою Попелюшку, примхливої принцесі та інші. Виросли діти  і самі читали захоплюючі казки цих авторів. А ті, хто не особливо любив проводити час за книгою, обов'язково дивилися мультиплікаційні фільми за мотивами творів легендарних творців - розповідала  бібліотекар філії №6 Надія Лохова  учням почоткових класів  НВК №7.
Брати Якоб і Вільгельм Грімм - знамениті німецькі лінгвісти. Протягом всього свого життя вони трудилися над створенням німецького етимологічного словника. На превеликий жаль, вони так і не встигли його закінчити. Однак не через це вони стали так популярні. Прославили їх саме народні казки. Брати Грімм ще за життя стали відомими. «Дитячі і домашні казки» з надзвичайною швидкістю піддавалися переводу на різні мови. Російський варіант вийшов в 60-і роки 19 століття. На сьогоднішній день їх казки читаються майже на 100 мовах. На творах братів Грімм виховані багато дітей з різних країн. У нашій країні широку популярність вони отримали в 30-ті роки минулого століття завдяки переказам і обробкам Самуїла Яковича Маршака, Євгенія Шварца та Олександра Введенського - продовжила бібліотекар Олена Лебедєва.


 У всіх казках є неповторний і цікавий сюжет, щасливий фінал, перемога добра над злом. Цікаві історії, що вийшли з-під їхнього пера, вельми повчальні, і більшість з них присвячено доброті, відвазі, винахідливості, хоробрості, честі. У казках братів Грімм головними героями є люди. Але є й історії, в яких дійовими особами стають птахи, звірі або комахи. Зазвичай в таких історіях висміюються негативні риси людини: жадібність, лінь, боягузтво, заздрість і т.д.
Діти із задоволенням згадували сюжети улюблених казок і відповідали на запитання вікторини, і навіть розіграли сценки з казок братів Грімм.

 
Казки необхідні всім діткам без винятку. Вони здатні розширити їх кругозір, розвинути фантазію і творчу уяву, виховати певні риси характеру. Обов'язково читайте своїм дітям казки різних авторів, у тому числі і братів Грімм. 

Немає коментарів:

Дописати коментар