пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Канікули в бібліотеці.

Традиційно в дні весняних канікул не змовкають дитячі голоси в  бібліотеках міста. У цьому році бібліотекарі  підготували для дітей різноманітні заходи та зустрічі. 
 Канікули почалися Днем щастя в філії №4.До бібліотеки  завітали у гості , учні художнії школи.Їм запропонували поспілкуватися і висловити свою думку про те, що потрібно їм для щастя . Оскільки триває тиждень дитячої книги , ми запитали дітей , чи є складовою щастя, особисто для них , гарна книжка і задоволення від читання. Прочитали казку Д. Угрешич "Про щастя", підбірку висловів.Наприкінці зустрічі подарували усім присутнім "Рецепт щастя":
Візьміть чашу терпіння,
налийте туди повне серце любові,
вкиньте дві пригоршні щедрості,
хлюпніть туди гумору,
посипте добром,
додайте якомога більше віри,
і все це добре перемішайте.
Потім намажте на шматочок
відпущеного Вам життя
і пропонуйте всім,
кого зустрінете на своєму шляху!


Захід "Нам з книгою призначена зустріч" 



 і відкриття персональної виставки юної художниці пройшло в бібліотеці - філії №6.




Під час весняних канікул в бібліотеці - філії №8 пройшов день періодики «Пані Газета та Його Величнісь Журнал». Всіх, хто завітав в цей день до бібліотеки, знайомили з виставкою «Всі краски преси».


Для вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації бібліотекар Вероніка Паденко підготувала і провела прес-мозаїку «Новинки журнального світу». Діти з цікавістю знайомились з журналами «Куля», «Смайлик», «Колобочок», «Чарівна принцеса», «В гостях у казки».
Особливу увагу бібліотекар приділила пригодницькому журналу для дітей «Крилаті», який знайомить із тваринним та рослинним світом, вчить добру, ввічливості, любові до природи та свого краю.


Рубрика “Читальня” знайомить дітей із творчістю сучасних дитячих письменників. “Художня майстерня” вчить малювати, а проста “Майстерня” вчить робити різні гарні та корисні речі власноруч. Скориставшись підказками 2 номеру журналу діти створили чудові вази з букетами весняних квітів.

  
Цикл заходів "Читати - це модно , престижно і круто" пройшов у бібліотеці -філіалі №9. На бібліотечний бібліоподіум "Книга - мудрий , добрий друг, книга знає все навкруг" завітали учні 3-х класів сш№40 . Діти показали свої знання з історій кращих літературних героїв ,українських  народних казок та казок відомих зарубіжних письменників.


А в лабораторії читацького смаку "Щоб розумником стати , треба більше книг читати" були присутні вихованці дитячого садочка №27 "Орлятко". Малюки розповідали про свої улюблені казки , загадки . віршики.  Серед них : " Телесик", "Кривенька качечка", "Попелюшка" , "Снігова королева", "Пригоди Незнайки" , "Пригоди Цибулино ", "Царівна-жаба" та інші.


До кінця тижня у бібліотеці ще пройдуть такі заходи : Відеокруїз "Українські письменники - дітям", літературний калейдоскоп "Подорожуючи  сторінками  українських казок".
У юнацькому відділі Центральної міської бібліотеки можна з користю провести час: не тільки почитати книгу, але і пограти в м'яч.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар