пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Стартував проект "Моя нова поліція" в бібліотеках Дніпродзержинська.


Зустріч представників нової української поліції і громадського руху правовой допомоги  з молоддю відбулася 24 березня в юнацькому відділі центральної бібліотеки Дніпродзержинська.


Захід відбулася в рамках освітньо - просвітницького проекту "Моя нова поліція".
Проект "Моя нова поліція" покликаний підвищити обізнаність громадян та їх розуміння реформи Національної поліції України. 


7 листопада 2015 року набув чинності Закон України "Про Національну поліцію". Оскільки рівень довіри до міліції вже не влаштовував суспільство, українці потребували реформ правоохоронної системи і тому це стало стимулом до створення Національної поліції, яка б служила громадянам, ефективно реагувала на їх заяви, підтримувала б постійний зв'язок з населенням. Першим етапом реформування стало запровадження патрульної поліції.
Зустріч у бібліотеці була спрямована на те, щоб розібратися в ролі патрульної поліції, її структурі та правах і обов'язках нових поліцейських.



На сьогоднішній день бібліотека стала тією зв'язуючою ланкою між громадянами України та новою поліцією. Ціль проекту збільшити рівень довіри громадян до Національної поліції.


Про службу розповів Владислав Бережний, патрульний нової поліції Дніпропетровська. "Ми перші реагуємо на всі і приїжджаємо першими", - говорить він. Основні функції патрульних - охорона громадського порядку і контроль дорожнього руху. Поліція – не караючий орган, а сервісна служба, підкреслив В. Бережний.
Давид Тигранян, юрист центру безоплатної вторинної правової допомоги, розповів про те, що це таке - правова допомога. Він познайомив молодих дніпродзержинців з тим, де і в яких випадках можна отримати таку допомогу.


Присутні мали можливість задати свої питання.

Немає коментарів:

Дописати коментар