понеділок, 28 березня 2016 р.

Ура!!! Канікули! або "З бібліотекою - не засумуєш!"

Як швидко лине  час! Ось і весняні канікули для школярів залишились позаду. Трішечки сумно, але ж є що пригадати! Особливо маленьким читачам бібліотеки - філіалу № 5.
У суботу  бібліотекарі запропонували першокласникам  "Казковий weekend". Імпровізований бібліотечний театр у дії:



























 Здогадалися про яку казку йдеться мова?
Але  з чого ж все розпочалося? :
"Фантастичний понеділок" запам'ятався  зустріччу з Гаррі Поттером, Герміоною Грейнджер, Роном Візлі, Альбусом Дамблдором, а ще з Ви-Знаєте-Ким. Діти уважно слухали розповідь про автора улюбленого роману - Джоан Ролінг та усі по черзі приміряли чарівний капелюх школи Хогвартс. Учням 2-х  класів було цікаво на який же факультет школи чародіїв вони потраплять. 


Вівторок прославився знавцями  детективного жанру. Діти приймали участь у вікторині "Що?, Де?, з Ким? і Чому трапилось?". Протягом заходу п'ятикласники  з'ясували, що головним героєм детективу обов'язково є слідчий, а розв'язати загадку всього твору допомагають свідки, помічники, підозрювальні та потерпілі.


В середу, напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, бібліотека долучилася до акції "Діти  проти туберкульозу". Про страшну хворобу та про куріння, як один з факторів ризику, розповідали бібліотекарі вихованцям профілактичного протитуберкульозного санаторію.


Був проведений конкурс малюнків, переможцем якого став Кудінов Микита, учень 7 класу.




Привернула увагу дітей і книжкова виставка "Я обираю здоров'я!" (матеріали  нам залюбки надали бібліотекарі читального залу Центральної бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка):


"Романтичний четвер" розказав підліткам про тих, хто називається романтиками, про дружбу та перше кохання. Зосередилися на творчості В. Шекспіра та на романах для дівчаток. Книжкова експозиція "Під знаком любові" стала бібліотекарям у нагоді:


У "Поетичну п'ятницю" в гості до малюків 3-х класів завітав дніпродзержинський дитячий поет та щирий друг бібліотеки Олег Майборода. Разом ми читали вірші, співали пісні, повторювали правила з граматики ураїнської мови та вивчали математику.

Зворушливим став і кінець заходу. Діти від щирого серця вітали свого улюбленого поета дитячим щасливим реготом (вибачаюсь, бо по-іншому не скажеш), оплесками та  дитячими подарунками, зробленими своїми такими маленькими, але такими умілими рученятами! Шедеври дитячої творчості тепер прикрасять оселю поета!


Весняні канікули пролетіли для бібліотекарів, вчителів та учнів  СЗШ № 29    у повсякденній суєті, але,  сподіваємося, що бібліотечні заходи  запам'ятаються своєю безпосередністю та професіоналізмом.
                                                           До нових зустрічей!

Немає коментарів:

Дописати коментар