вівторок, 26 травня 2015 р.

Спільна творчість дарує гарний настрій.

Лялька-мотанка (або вузликова лялька) є прадавнім сакральним оберегом. Їй вже майже 5000 років, вона з'явилася з тих пір, як почали вирощувати льон.Такі ляльки можна знайти в будь-якій країні. Вважалося, що вони захищають людину від неприємностей та бід.
Ляльку часто використовували у ритуалах. При виготовленні ритуальної ляльки в неї вплітали все те, від чого людина хотіла позбутися (біди, хвороби), і спалювали на вогнищі, або топили у воді. Зараз  для багатьож вона має інше значення ,  її дарують як сувенір з найкращими побажаннями.


Обидва травневі засідання клубу "Позитив +" (філія № 4) були присвячені виготовленню ляльок-мотанок. Вовченко Алла Афанасіївна давно захоплюється виготовленням різноманітних ляльок .Вона і запропонувала іншим учасницям клубу навчитися робити нескладні ляльки-мотанки .На першому засіданні робили бабусю -ягусю - домашній оберіг від злих сил.


 На другому - виготовляли янгола-захисника.


Заняття доволі захоплююче, творче. Під неспішну бесіду час спливає швидко , а руки створюють маленькі шедеври. Ляльки вийшли у всіх різні, кожна зі своїм характером, несхожі одна на одну.


Перше заняття надихнуло Валентину Генадіївну Кириченко  зі своїми гуртківцями , учнями СЗШ№23 , створити  мотанку - дівчинку-щастя. Ці роботи вона подарувала учасницям клубу "Позитив +".


Ми вдячні Аллі Афанасіївні за пропозицію і  за науку. Крім гарного настрою., кожен поніс додому в подарунок своїм близьким виготовлену власноруч ляльку.

Немає коментарів:

Дописати коментар