пʼятницю, 8 травня 2015 р.

Тиждень пам`яті.День третій

В Центральній бібліотеці для дітей триває тиждень пам`яті, присвячений 70-річчю Великої Перемоги.
7 травня до нас завітали учні 4а класу колегіуму №16.Літературний спогад "Маленькі ленінградці" підготувала бібліотекар Писаревська Т.М.


Вона розповіла учням про історію блокадного міста і про важку долю його жителів.З книги В.Воскобойникова "900 днів подвигу"діти дізналися про щоденник Тані Савічевої і його страшний зміст.З книги Віри Карасьової "Так це було" були прочитані уривки, що яскраво ілюструють щоденне життя маленьких ленінградців.


  Фоторепортаж "Діти війни"дозволив побачити воєнні будні ровесників наших читачів.

                                           


На історичний вернісаж"Сини Дніпродзержинська - Герої Радянського Союзу"запросила учнів 5 класу СШ №6 бібліотекар Ревко Л.А.


Діти дізналися,що 22 уродженці та мешканці нашого міста були удостоєні звання Героя Радянського Союзу.16 з них працювали на Дніпровському металургійному заводі.Біля заводської прохідної встановлено меморіальну дошку з їх іменами.Чотирьом з них (посмертно) поставлені бронзові бюсти на меморіалі загиблим металургам: Мурахтову П.К.,Остапенку П.А., Сачко Й.К.,Шепетову І.М.


 Саме цим героям,чиїми іменами названо  вулиці нашого міста,була присвячена презентація,яку підготувала Ревко Л.А.


2 коментарі:

  1. С детства помню дневники Тани Савичевой, и это страшное состояние души подростка, когда не можешь помочь. и что-то исправить. Так здорово, когда проходят такие мероприятия, когда ты видишь глаза детей, и понимаешь, у НАС есть будущее. Спасибо Вам за этот репортаж. с праздником ВЕЛИКОЙ ПОБЕДЫ! Мира и благополучия Вам!

    ВідповістиВидалити
  2. Спасибо вам за добрые слова.Мира всем нам!

    ВідповістиВидалити