пʼятницю, 29 травня 2015 р.

Бібліотека у форматі 4D

Тиждень інформації "Бібліотека у форматі 4D"для учнів початкової школи СЗШ № 29 провели наприкінці учбового року бібліотекарі дитячої бібліотеки - філіалу № 5.
                                                        „Люди перестають мислити, 
                                                                         коли перестають читати”
                                                                                                    Дені Дідро
Сучасна людина, яка живе в умовах інформаційного суспільства, повинна не тільки вміти читати, писати, говорити, але швидко та вільно орієнтуватися у потоці усної та писемної інформації. Оновлюється освіта, вводяться нові  технології навчання, але головним залишається вміння учнів вчитися, самостійно знаходити інформацію, оцінювати її, обробляти, аналізувати, використовувати та створювати якісно нову.
  Упродовж 4 днів бібліотекарі втілювали у життя програму бібліотечно-бібліографічної освіти:
25 та 26 травня для учнів 2-б та 2-в класів провідний бібліотекар філії Ганна Какуша  провела бібліотечні уроки "Невмирущі знаки" та "Як створюється книжка" (до Дня слов'янської писемності та культури).

27 травня  учні 1-а, 1-б та 1-в класів разом з завідуючою бібліотекою Юлією Задорожньою мандрували бібліотекою літературним диліжансом, посадка на який відбувалася ще на дитячому ігровому майданчику, що біля бібліотеки.


Першою зупинкою став абонемент, де саме і відбувалося знайомство малечі з бібліотекою, правилами її користування. Діти дізналися про книгу навчальну та для дозвілля. Познайомилися з творчістю дитячих письменників Придніпров'я Олексієм Криловим та Олегом Майбородою.













На другій зупинці мандрівники висадилися в читальній залі, де з цікавістю слухали розповідь Юлії Вікторівни про "кам'яну книгу", глиняні таблиці з клинописом, берестяні грамоти, папірус та саме про папір. Дітям довподоби була і інформація про школи Стародавніх Єгипту та Греції, про історію сучасного слова "однокашники".  

28 травня в гості до бібліотеки завітали третьокласники. Для них Ганна Борисівна підготувала віртуальний бібліографічний дайджест  "Писемні пам'ятки України".  Перші паперові книги в Україні були написані в монастирях. Учені-ченці не лише старанно переписували святі книги, а й працювали над літописами. Літописи при монастирях берегли як святині і передавали із покоління в покоління. Роботу померлого чинця продовжував інший...У часи князювання Ярослава Мудрого в Києві при Софіївському соборі засновується перша в Київській Русі бібліотека. За даними дослідників, вона налічувала 950 томів...


При проведенні бібліотечних уроків бібліотекарі прагнули, щоб інформація була цікавою, доступною за змістом, сприймалася емоційно, відповідала фізіологічним та психологічним особливостям дітей.У масових заходах були використані фрагменти мультимедійних бібліотечних уроків, розроблених працівниками Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей.

                                                Ура! Канікули!!! Нам сумувати ніколи...


Немає коментарів:

Дописати коментар