суботу, 16 травня 2015 р.

За обкладинками - цілий світ: до Дня Європи.

Учні 8-а і 8-б класів НВК№13 стали учасниками літературного круїзу "За обкладинками - цілий світ" з метою знайомства з митцями сучасної європейської  літератури, який підготували бібліотекарі філії №4.Незважаючи на невпинний ріст технічного прогресу, книга в сучасному світі своїх позицій не здає і аж ніяк не втрачає своєї актуальності. З'являються нові й нові автори , їх твори завойовують свою читацьку аудиторію і екранізуються відомими кіностудіями , літературний процес триває. Людина в сучасному світі з його досить жорсткою конкуренцією в боротьбі за успіх і матеріальні блага відчуває гостру потребу в простих людських почуттях. Художня література  безпосередньо впливає на емоційну сферу людини ,тим самим сприяє росту коефіцієнту емоційного розвитку особистості. Сучасна література, різнопланова і різножанрова, здатна задовольнити найвибагливіші читацькі смаки. З творчістю деяких письменників та їх творами, наявними в бібліотечному фонді, ми і познайомили своїх гостей.



Познайомили з книжками серії "Карта світу" , зокрема з детективами Ю.Несбьо,С. Ларссона. Звернули увагу на твори М. Леві, Е.-Е.Шмітт , А. Нотомб, А. Гавальди , Ф. Бегбедера, С. Ахерн. Більш детально зупинилися на творах Е.-Е.Шмітт "Оскар и рзовая дама", А. Нотомб "Антихриста" , які можна рекомендувати підліткам . На прикладі творчої біографії Я.Л. Вишневського розповіли про історію успіху.
 Бібліотеки гостро відчувають брак літератури для підліткового віку, тому знайомили на перспективу.  Діти і присутні вчителі темою зацікавилися.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар