На арт - майданчику "Співзвучність" у Центральній міській бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка знову зібралися цінителі прекрасного.
Програма зустрічі біла дуже насиченою: свої твори читали поети Ганна Купрій, Сергій Майданний, Андрій Енбулатов.
Миловаріння
в домашніх умовах – це мистецтво і задоволення - розповідала Олена. Виготовляти мило в домашніх умовах можна кількома
способами. Відрізняються вони матеріалом, який використовується при цьому, а
також процесом виготовлення. Мило можна варити з основи, тобто готового
промислового мила. Для цього найчастіше купується мило дитяче, так як воно не містить,
або містить незначну кількість добавок, ароматизаторів, барвників. Можна варити
мило і з прозорої або матової промислової мильної основи без кольору і запаху.
Така основа купується в спеціалізованих магазинах, яких на просторах Інтернету
зараз дуже багато.
Етапи
виготовлення мила своїми руками: Розплавлення основи (або варіння з «нуля»).
Основу подрібнюють, поміщають в спеціальний посуд і плавлять двома способами:
на плиті або в мікрохвильовій печі (ємність підбирається відповідна). Додавання
в розплавлену масу есенцій (ароматичні масла, духи, ваніль, мед та інше).
Підфарбовування основи. Для цього може підійти все, що підкаже фантазія, але
додавати варто поступово і не перестаратися. Інші добавки. Це можуть бути
рослинні масла, компоненти для скрабу – мак, цукор, подрібнені трави, мелену
каву та інше. Заливка у форми. Тут все просто: підійти в якості форми може і
дитяча «пасочка», і пластикові коробочки і лотки від масла або сиру, форми для
випікання, а можна придбати в спецмагазинах готові форми, але це буде вже трохи
дорожче.
Особливо багатий орнаментальними варіантами декор прикрас. Тут Едуард застосовує усі види геометричного орнаменту. Самим улюбленою прикрасою майстра є глазковый орнамент. Зазвичай на гребені вирізувалося від трьох до п'яти розеток, контур яких складається з маленьких гуртків - вічок.
Всі залишилися задоволені зустріччю і спілкуванням.
Всі залишилися задоволені зустріччю і спілкуванням.
Немає коментарів:
Дописати коментар