четвер, 18 квітня 2013 р.

Бібліотечний вікенд.

Зараз багато хто вважає читання "зайвою тратою часу". Якщо донедавна книга була основним джерелом інформації, а читання - популярним способом проведення дозвілля, то тепер у неї з'явились могутні суперники - телебачення, комп'ютер, відеоігри. Змусити дитину читати неможливо, книгою потрібно зацікавити. Кожна книга повинна прийти до дитини у відповідному віці, інакше дружба з нею може й не відбутись. А щоб дружба з книгою відбулася, 17 квітня в бібліотеці-філіалі №9 пройшов бібліотечний вікенд "З мамою і татом - до бібліотеки" згідно комплексної цільової програми сімейного читання "Діти і батьки читають залюбки".

 Була оформлена виставка-інсталяція "А ми читали в дитинстві". Усі присутні з цікавістю переглянули сімейну книгозбірню родини Чернявських у комп'ютерному зображенні. Улюблені книжки цієї родини: 
 - Мілн О. "Вінні-Пух і всі, всі, всі";
 - Чуковський К. "Муха-цокотуха";
 - Маршак С. ""Вот какой рассеянный";
 - Андерсен Г.-Х. "Снігова королева";
 - Ліндгрен А. "Три повісті про малюка та Карлсона, що живе на даху".
Ці книжки ще читали в дитинстві і тато, і мама. А зараз маленька Вероніка теж захоплюється героями цих книжок. В гості на свято завітав театральний гурток лялькових героїв будинку дитячої творчості. Маленьки артисти приготували цікаву казку "Пригоди дівчинки Маші в казковому королівстві". Всі присутні дуже уважно слідкували за пригодами Маші, яка не хотіла читати. Дітям сподобалась повчальна вистава.
 У творчій сімейній грі "Мистецтво бути читачем" прийняло участь 4 родини та інші присутні на святі (всього 17 осіб). Діти та батьки з задоволенням відповідали на цікаві запитання літературної вікторини та слухала поради щодо сімейного читання уголос. Всі присутні були згодні з висновком про те, що роль книги та бібліотеки у формуванні дитини дуже велика і незамінна, тому що читаюча родина - це майбутнє нашої країни. 

Немає коментарів:

Дописати коментар