пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

Година-реквієм до 27 - річниці трагедії на Чорнобильській АЕС.

В Україні та світі сьогодні, 26 квітня, відзначають Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф.
Проводити в цей день годину-реквієм разом з вихованцями НВК№13 стало доброю традицією для бібліотекарів філії №4


Сьогодні,  в  27-му річницю трагедії на Чорнобильській атомній електростанції (АЕС)  на перший урок до бібліотеки прийшли учні 7-го А класу.


Нагадаємо, трагедія сталася  вночі, о 01:23 26 квітня 1986 р., на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС в результаті  вибуху стався потужний викид радіоактивних речовин. Аварія призвела до забруднення більш ніж 145 тис. кв. км території України, Республіки Білорусь та Російської Федерації.
Внаслідок Чорнобильської катастрофи постраждало майже 5 мільйонів людей, забруднено радіоактивними нуклідами близько 5 тисяч населених пунктів. З них в Україні - 2293 населених пунктів з населенням приблизно 2,6 млн осіб.Тому, жодна свідома людина не залишається байдужою до трагедії що сталася.
Разом ми переглянули кілька коротких відеосюжетів, вшанували память, тих кого ми називаємо ліквідаторами і хто ціною власного життя врятував світ від ще більшого лиха, яке могло статися.


Мова йшла не лише про минуле, говорили про сьогодення зони відчудження. На даний час всі реактори заглушені, але 3,5 тис. людей, як і раніше, працюють на АЕС. Ядерне паливо не вивантажено з реакторів, що вимагає постійного контролю за ситуацією.
Тема ця болюча і говорити про неї важко ,особливо з дітьми, але емоційний відгук з боку аудиторії,підтверджує думку про те, що робити це варто.

Немає коментарів:

Дописати коментар