понеділок, 20 лютого 2017 р.

Година пам'яті "Герої не вмирають".

До Дня Героїв Небесної Сотні у бібліотеці - філіалі№9  відбулася година пам'яті " Герої не вмирають". Бібліотекарі пригадали події , які відбувалися в країні  і на Майдані Незалежності у 2013-2014 р.р.. 
20-е лютого 2014-го року стало якоюсь переломною датою  надії на краще для всього українського народу. Відчуваючи глибокі і тривалі приниження та відвертий гніт з боку пострадянської корупційної, кримінально-комуно-кегебістско-олігархічної химери, багатонаціональний український народ пробудився. Він встав перед тираном і не залишився у смертельної байдужості до майбутнього своїх дітей, до теперішнього своєї, даної Богом душі, до гідності та честі свого доброго імені. 
11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого. Це зроблено «на підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України».


Це був над надзвичайно важкий іспит для України , коли українці продемонстрували свою гідність , своє прагнення  до свободи . Присутні , учні 5-а класу  СШ № 40 , переглянули  буктрейлер " Вони помирали , щоб жила Україна" та вшанували хвилиною мовчання  всіх ,хто загинув , захищаючи незалежність  і свободу України.



                                                      У всїх містах великих і малих , 
                                                    У всіх куточках неньки  України
                                                    Всі люди , всі - від юних до старих -
                                                    Пророчать позитивні й стрімкі зміни .
                                                    Тож не сидіть  тихенько в стороні ,
                                                    Не будьте ви до цих подій  байдужі!
                                                    Бо знайте , ви сьогодні не одні!
                                                    А разом ми нестримні й справді дужі!

        

Немає коментарів:

Дописати коментар