неділю, 26 лютого 2017 р.

"Масляна прийшла - млинців напекла!"

 Чудовий вечір , який був насичений запахом свіжоспечених млинців  та гарячого чаю, пройшов у бібліотеці - філії№9. Для членів клубу " За покликом душі" бібліотекарі підготували інформацію про традиції святкування  масляної - давнього свята , яке збереглося й донині , а також про історію його  походження та розваги .



Члени клубу похизувалися  своїми кулінарними здібностями і принесли до святкового столу традиційні млинці та вареники. Авторами кулінарних шедеврів були :
Шаптала Валентина Олексіївна ;
Галімонова Раїса Стефанівна ;
Фурсенко Олександр Васильович.
У дружньому колі панувала тепла атмосфера, звучали народні пісні та веселі історії.


Працівники бібліотеки-філії 7 організували для гостей веселі народні забави, куштування смачних млинців та запашного чаю. Наше невеличке приміщення ледь вмістило всіх бажаючих.


Бібліотекарі розповіли про історію свята, звичаї, прикмети та про те, як проводжають зиму в інших країнах. 


Провели конкурс «Кто найбільше?» (назвати народні прикмети на Масляну) та млинцеву вікторину. Читали вголос українські байки та гуморески, співали народні пісні. Опудало Масляної викликало справжній фурор.


Подивитися, як ми його підпалюємо зібрались мешканці навколишніх будинків.  Всі разом закликали весну: «Прийди, весно, красна, зігрій сонце ясно…», водили хоровод. 


А якими різноманітними млинцями порадували нас наші гості! З сиром, з маком, з родзинками, з яблуками, з грибами… 


Були на столі і колодязь, і торбинки, і конвертики з млинців, і навіть американські панкейки.
Також бібліотекарі підготували огляд книжкових новинок. І дійсно зацікавили ними читачів, бо під кінець заходу на поличці з новими книжками майже нічого не залишилось. Весело пройшло свято.
Як кажуть у народі : «Масляна відбулася - весна розпочалася!»

Немає коментарів:

Дописати коментар