середу, 1 лютого 2017 р.

Архітектурна окраса міста:120 років костелу Святого Миколая.

Кожного, хто відвідує історичну частину нашого міста,як мешканців так і гостей , неодмінно зачаровує ця велична споруда . Стрімко здіймаються в небо дві башти східного фасаду одного з найбільших у східній Україні костелів - римо-католиського костелу Св. Миколая . Збудований за проектом харківського архітектора Маріана Здіслава Хорманського на кошти парафіян та внески акціонерів Південно-Російського Дніпровського металургійного товариства . З ініціативи І. Ясюковича - директора Дніпровського металургійного заводу , католика за віросповіданням . Костел ось уже 120 років є архітектурною окрасою і предметом гордості не лише римо-католицької громади , а всіх містян .


Здійснити разом з бібліотекарями філії №4 краєзнавчу розвідку були запрошені учні 7а і 7б класів НВК№13 .



Багаторічна практика краєзнавчої роботи щоразу переконує бібліотекарів в тому , що наші діти мало обізнані в ісорії рідного міста , краю . Тому такі розвідки взаємокорисні . Працівники діляться накопиченими знаннями , матеріалами , які зберігаються у бібліотеці . А діти з подивом відкривають для себе драматичні сторінки історії рідного міста , в якому зростають . Вчаться досліджувати та аналізувати печатні джерела та електронні ресурси краєзнавчого спрямування .
 Жоден з дослідників історії міста не оминув увагою костьол Св. Миколая , визнаний у 1991 році пам'ятником архітектури місцевого значення . Особливо багато історіі костьолу , його відродженню та людям до цього причетним приділив наш шановний краєзнавець О.Ю.Слоневський . Його праці - невичерпне джерело для дослідження майбутніх творців історії та істориків-краєзнавців . 


Немає коментарів:

Дописати коментар