четвер, 16 лютого 2017 р.

КРАЄЗНАВЦІ КАМ'ЯНСЬКОГО ЗУСТРІЧАЛИСЬ ІЗ ІСТОРИКОМ ВІКТОРОМ ЗАСЛАВСЬКИМ.



В бібліотеці ім. Т.Шевченка відбулося друге в цьому місяці засідання краєзнавчого товариства "Дніпродзержинськ - Кам'янське". Шанувальники історії рідного краю провели творчу зустріч з нашим земляком Віктором Заславським - істориком, публіцистом, режисером, поетом, перекладачем, автором багатьох книг і фільмів.


Після розповіді про себе, свою творчу діяльність Віктор Заславський презентував свій 25-хвилинний документальний фільм, про те як Західна Україна стала католицькою.


Віктор Олександрович Заславський народився 16 квітня 1983 року в Дніпродзержинську. Після закінчення колегіуму № 16 здобув освіту в КНУ ім. Т.Шевченка і ЛНУ ім. І.Франка. З 2008 року мешкає в місті Жовква Львівської області. Працює в КП "Туристичний інформаційний центр" в місті Жовква. З-під пера Віктора вийшли книги "Сповідь святого Патріка", "Ідеальне місто Жовква і околиці", також він є автором науково-популярних фільмів "Жовківська іконописна школа", "Католик-українець, що захопив Москву", «Історія протестантизму в Україні", низки статей Релігійної Інформаційної служби України, в журналах "Діти Непорочної", "Глас Аскольда" і "Патріархат", співавтором збірок "Легенды западных островов" та "Василіанські монастирі України: Галичина і Закарпаття". Також Віктор Заславський веде кілька науково-популярних програм на "Радіо Марія" в Києві і Санкт-Петербурзі. Він являється автором цитати "Камянське - місто в якому є душа", яка стала слоганом минулорічної виставки, підготовленої на День нашого міста, якому повернули його історичну назву.
В.Куленко

Немає коментарів:

Дописати коментар