суботу, 11 лютого 2017 р.

Як День домовика в бібліотеці святкували.


Життя в клубі "Позитив +" вирує. Попри холоднечу і морози зустрічі в клубі напрочуд теплі і душевні. Колектив клубу поповнився новими учасницями. Тетяна Миколаївна і Раїса Федорівна органічно влилися в коло клубу. Перша відсвяткувала з клубом свій день народження і почастувала нових подруг смачним медовиком. А від Раїси Федорівни дізналися що її рід по лінії бабусі походить від Петра Могили. А ще вона гарно співає . І разом з іншими учасницями вітала іменинницю улюбленими піснями. 


Традиційно дивує своїми вміннями і невичерпною фантазією Алла Опанасівна . Саме вона нагадала всім про древню традицію святкування Дня Домовика - Велесичі , який святкують 10 лютого вже багато віків. Принесла в подарунок домовика зі словами: «Батечку домовик, прийми частування, підношу з шануванням,» — саме такі слова тричі промовляють сьогодні, даруючи смачні гостинці головному охоронцеві оселі.


Домовик, або запічник, в ніч з 9 на 10 лютого відзначає свій День народження.


Як?  Ви не вірите у домовиків? А даремне. Домовик — це добрий дух і турботливий господар, який завжди допомагає дружним родинам. Він перший помічник у справах і хранитель домашнього вогнища. Якщо домовик Вас любить, вдома не б’ється посуд, бешкетниця-праска не робить дірок на одязі, у кімнатах не чути дитячого плачу. Якщо ж усе навпаки, домовик сердиться на Вас, або у Вас його взагалі нема.


Пригощаючи домовика його улюбленими ласощами, не забудь привітати його з Днем народження: сказати йому приємні слова, підкреслити, як сильно Ти його любиш. Можеш навіть попросити про щось у нього, або наказати:«Домовик-домовик! Їж кашу та бережи хатину нашу!»- розповіла Алла Опанасівна.
Разом з чаюванням , прослуховуванням пісень вийшли цікаві, змістовна розмови, сповнені обміном думками і враженнями .

Немає коментарів:

Дописати коментар