середу, 22 лютого 2017 р.

Розумні книжки Богуміла Ржиги: до 110 річчя від дня народження письменника.

22 лютого – 110 років з дня народження Богуміла Ржиги (1907 – 1987), чеського дитячого письменника, громадського діяча, лауреата Міжнародної Золотої Медалі ім. Г. К. Андерсена.
У творчості Ржиги простежуються три чітких напрямки. Перший: твори, що розповідають про повсякденне життя дитини (наприклад, "Адам і Отка") . Другий — книги метафоричного характеру, розвивають уяву, такі, як" Рін, Дикий Скакун" або авторська версія "Подорожей Гуллівера" — "Новий Гулівер". І, нарешті, чарівні казки. Багато його історій екранізовані.
 
 
Щочетверга бібліотекарі філії №4 запрошені Іриною Павлівною Саєнко на урок літератури до 4б класу .
Цього разу для знайомства запропонували повісті ювіляра "Адам и Отка"і "Гонзик в деревне". В них немає карколомних пригод , екзотики . Зображені звичайні діти та дорослі і їх взаємини . Тихоплинна розповідь про буденне життя вчить загальнолюдськім цінностям : дружбі , порозумінню , чесності , порядності . Такі твори змушують замислитися над власними вчинками і вчать дітей будувати взаємини.
 
Вже 30 років триває дружня співпраця бібліотекарів з вчителькою СЗШ №18 Саєнко Іриною Павлівною та її вихованцями . От і зараз вона звернуласядо нас з проханням допомогти з літературою за новою шкільною програмою . Твори А.Костецького , В.Лучука , Дм. Білоуса були в фонді бібліотеки . А книжок сучасних авторів Б.Жолдака і Т. Луньової не знайшли . Довелося звернутися за допомогою до колег . Дуже вдячні Тетяні Миколаївні Гончар , завідувачці філії №8, яка охоче відгукнулася і вкотре допомогла необхідними нам книжками .

Немає коментарів:

Дописати коментар