вівторок, 27 жовтня 2015 р.

Покиньмо одноманітну буденність: до 95 - річчя Дж.Родарі.

      Мальчуган бесстрашный
 Уважает его каждый
 Он без драки и угроз
Доведет врагов до слез
Овощам и фруктам друг
 Самый добрый в мире лук

Ви, звичайно ж, впізнали цього улюбленого з дитинства казкового героя? А придумав і подарував цю казку дітям всього світу італійський казкар Джанні Родарі. 95 років тому 23 жовтня 1920 року в італійському містечку Оменья в родині власника невеличкої пекарні Джузеппе Родарі народився хлопчик Джанні. Його дитинство проходило в дружній люблячій родині. В сім'ї зростало троє хлопчиків. Батьки приділяли багато уваги спілкуванню з дітьми. Вчили їх малювати, грати на скрипці. Потяг до малювання був настільки сильний , що певний час Джанні мріяв стати художником. А ще йому хотілося як найшвидше вирости і стати майстром з виготовлення іграшок. Все життя письменник вважав, що іграшки для дітей так само важливі як і книжки.
Головне багатство в житті кожної людини - рідні люди і друзі. Закохався, одружився , народилася донька Паола. І коли вперше з донькою він приїхав до СРСР, Паола попрохала показати їй магазин іграшок. Вони були надзвичайно вражені коли в "Дитячому світі" побачили на полицях і Чиполіно, і принца Вишеньку, синьйора Помідора. Це було найяскравішим підтвердженням популярності його казок.
Про це діткам старшої групи№4 дошкільного відділення НВК№13 розповіла бібліотекар філії №4 Карпанова С.О. А ще разом прочитали вірш "Чем пахнут ремесла".


 Послухали веселі казки із збірки "Казки по телефону". Дружно відповідали на питання вікторини від герцога Мандарина.


Книгам властиве безсмертя. Вони най довговічніші плоди людської діяльності. Добрий казкар Джанні Родарі буде жити вічно у своїх героях і дитячих серцях.


В бібліотеці - філії №8 до 95-річчя від дня народження італійського дитячого письменника Джанні Родарі  працює виставка-інсталяція "Вітаміни веселощів і фантазії".


                                               
                                                                  

Немає коментарів:

Дописати коментар