понеділок, 26 травня 2014 р.

Зустріч у бібліотеці."Дорослі і діти:мандрівка назустріч".

25 травня в Центральній бібліотеці для дітей відбулася зустріч батьків, дітей і бібліотекарів "Дорослі і діти: мандрівка назустріч", присвячена Міжнародному року сім'ї.
В цей день до нас завітали наші друзі: члени сімей Сафонових, Селіхових, Іваненко та Пономаренко.  Зустріч відкрила заступник директора по роботі з дітьми Дорофеєва Т. В., яка розказала про велику роль сім'ї у вихованні дітей і про те, як важливо приділяти  увагу вихованню у дітей любові до батьків, рідних, виховувати шанобливе ставлення до традицій, звичаїв, до знання свого родоводу.


 Щоб дізнатися про  те, як знають один одного члени родин, бібліотекарі провели парну гру"Як ви знаєте один одного" і бліц-опитування для дітей  "Чи знаєш ти свою сім'ю?"


  Парна гра і бліц-опитування  показали, що члени сім'ї непогано знають уподобання і хобі один одного, питання про улюблені сімейні свята і відпочинок всією родиною не були важкими ні для кого, а от  дні народження батьків і дівочі прізвища мами у декого з дітей викликали ускладнення. Загалом, атмосфера гри була приємною і дала батькам змогу дізнатися про знання дітей з історії їх родин.


Тому наступна сторінка зустрічі логічно привела до розповіді про родовід і родовідне дерево. Було оголошено конкурс на  створення родовідного дерева своєї родини.
Дорофеєва Т.В. розповіла про основні етапи створення родовідного дерева, а діти шукали в Інтернеті різні види і шаблони для майбутніх сімейних історій.



А в цей час за круглим столом бібліотекар Писаревська Т.М. зробила огляд літератури для батьків  "Ваш маленький геній", в якому розкрила деякі секрети виховання дітей.


 А далі на наших найкращих читачів чекав сюрприз. Дорофеєва Т. В. презентувала "Мішок історій"- проектний метод для літнього читання. Кожна дитина отримала "Мішок історій", створений індивідуально для кожного з урахуванням їх інтересів. Селіхов Єгор отримав мішок "Юному детективу", Сафонов Нікіта - "Приклад Івана Сили", Пономаренко Павло - "Пригоди на літніх канікулах", а Іваненко Андрій - "Юному історику".



 Ми сподіваємось, що читачі отримають задоволення від свого "Мішка історій", а, можливо, і захочуть продовжити знайомство з історіями, які заховані в інших мішках.
А закінчилося свято сім'ї  пригощанням смаколиками і переглядом фільму "Таємниця Єгора" (2013) про літні пригоди сучасного хлопчика, який потрапляє на дачу, де немає Інтернету!

Немає коментарів:

Дописати коментар