вівторок, 13 травня 2014 р.

Під захист дужчого ( До 105 - річчя з дня народження Олександра Плевако ).

Цю людину добре знав і цінував "український пересмішник" Остап Вишня , теплі дружні стосунки пов'язували його з Олександром Довженком , про його твори схвально відгукувалися Максим Рильський , Олесь Гончар. За фахом Олександр Плевако був вченим - економістом , за порадою Остапа Вишні почав займатися літературною діяльністю . Перші публікації з'явились на сторінках газети "Дзержинець" у нашому місті , в якому багато років жив письменник. 


 Окремими виданнями виходили у дніпропетровських та київських видавництвах збірки оповідань . В нашій бібліотеці збереглися збірки : "Вірний"(1978) , "Крихітка"(1969) .


Про письменника та його творчість розповіли бібліотекарі філії №4 на зустрічі з  учнями 3б класу ЗСШ№18 .



Бібліотекар прочитала дітям оповідання  "Нова сорочечка ", в якому розповідається про те , як тварини захищають своїх дитинчат . А діти вголос по черзі читали твір "Кашка"- про поранене галченя.Оповідання - мініатюри , в яких багато любові до тварин , зворушили дітей . Вони познайомилися ще з одним літературним  ім'ям , цього разу письменника - нашого земляка , твори якого за їх гуманізм ,проповідь добра та милосердя до "братів наших менших" любило не одне покоління юних читачів .

Немає коментарів:

Дописати коментар