суботу, 10 травня 2014 р.

Бібліотечні заходи до Дня Перемоги!

 Події війни знайшли свій відбиток у творчості багатьох письменників, особливо тих хто був на фронті, чиє дитинство або юність опалила війна.  Героїв цих книг об’єднує високий гуманізм, почуття відповідальності, жертовність, готовність допомогти слабкому. У психологічному плані вони виявляються набагато старшими за свій фізичний вік.
Саме тому, готуючись до зустрічі зі своїми читачами учнями 4-Б класу НВК№13  напередодні Дня Перемоги, бібліотекарі  філії №4 підготували  книжкову виставку «Ми про війну з тобою книжку прочитали...» і під час бесіди з учнями зверталися до представлених на ній книжок. Сімейні спогади бібліотекаря про  тяжке воєнне дитинство батьків та  загиблих на фронті  членів сімї діти слухали особливо уважно.  Саме такі знання є своєрідним місточком, що єднає батьків з дітьми, дідусів з онуками.


8 травня на передодні святкування 69-річниці з Дня Великої Перемоги ДДПС разом з інформаційною підтримкою бібліотеки – філіалу № 5 провели літературно - музичне свято. 


Завідувач бібліотекою Юлія Задорожня провела бібліографічний огляд літератури біля книжкової вітрини «Ти прийшла Перемога слідами війни».


Хлопці та дівчата 8-9 класів в інсценівках «Летела с фронта похоронка на молодого пацана…» та «Майский валь».


Всі разом вшанували память загиблих хвилиною мовчання.  

Напередодні Дня  Перемоги   працівники бібліотеки філії № 7 проводили  години  мужності,  на яких побували більше 150  дітей  із  ЗОШ .№25, №30, №44.
























Бібліотекарі  розповідали   про маленьких героїв тієї страшної війни.  Кадри кінохронік,фотографії  часів війни доносили до дітей ,як хлопчики та дівчатка йшли на фронт у військові частини, партизанські загони . Вони ставали  синами полків ,розвідниками і зв'язківцями, сестрами милосердя і підривниками, щоб помститися ворогові за смерть батьків та братів, за наругу над матерями і сестрами, за спалені домівки, за всі нелюдські злочини фашистів.
Відгуком  були розповіді  дітей про історії своїх сімей в роки війни. І це  був знак того що  духовний зв'язок між поколіннями не втрачений.

Немає коментарів:

Дописати коментар