четвер, 15 травня 2014 р.

Подорож машиною часу.

"Дорогі друзі бібліотеки! Запрошуємо вас у мандрівку  машиною часу. 10, 20 і більше років тому ми читали такі книги, слухали такі платівки і касети, дивилися фільми на відео. Пориньте у життя цілої епохи!" 


Таке звернення зустрічає всіх тих, хто цими днями завітав до Центральної бібліотеки для дітей. Виставка - експозиція "Машина часу" привертає увагу своїми цікавинками: старими іграшками, маленькими календариками 80х років, платівками з записами казок та дитячих пісень. 


Старше покоління пам'ятає "пісенники", в які дівчатка записували слова улюблених пісень та прикрашали їх вирізками із зображеннями квітів, тварин чи портретами кіногероїв. А наліпки, які спочатку треба було намочити у воді, а вже потім ліпити на обкладинку зошита! Вони теж є на нашій виставці. 


А ще тут можна побачити справжні раритети. Наприклад, "Правила жовтенят" чи "Клятву випускників середніх шкіл Брежнєвського району" 1985 року. І яка ж виставка без книг: видання Салтикова - Щедрина 1935 року, пригодницька повість В. Ардаматського 1956 року, улюблені книги дітей 70 - 80х років. 


А ось привіт з 90х - відеокасети з записами фільмів, знятих за мотивами літературних творів. Навіть назва виставки зроблена вручну, так, як це ми робили багато років тому.


Не будемо відкривати всі таємниці машини часу. Приходьте самі, дивіться, дивуйтеся, поринайте у спогади і...мандруйте у часі разом з бібліотекою!

Немає коментарів:

Дописати коментар