вівторок, 20 травня 2014 р.

Українська Вікіпедія визначила десятку топових запитів у квітні.

Українська Вікіпедія оприлюднила рейтинг найпопулярніших статей за квітень. Перше місце — стаття «Україна», яку переглянуло понад 65 тисяч користувачів інтернету.


Згідно статистиці «Вікіпедії» до десятки лідерів читацьких запитів за квітень потрапили статті про Тараса Шевченка і Братство тарасівців. Майже однакової популярності набули Володимир Путін і Степан Бандера – їхні біографії прочитало понад 35 тисяч відвідувачів ресурсу.
 Інтерес на тлі подій в Україні здобула і стаття «Федералізація». У топ-10 квітня також потрапили Друга Світова війна та Волинська трагедія.
Олег Царьов у квітні став другим за популярністю кандидатом у президенти після Петро Порошенко. За ним політики Дмитро Ярош, Ольга Богомолець, Юлія Тимошенко, Віктор Янукович, Олександр Турчинов та Анатолій Гриценко. Закривають рейтинг Леся Оробець та кримський прокурор Наталія Поклонська.
 «Дивно, що ніхто ще не використовує дані про відвідуваність Вікіпедії, адже перед парламентськими виборами 2012 року популярність статей про політиків, які входили до першої п’ятірки партійних списків, фактично повторила результати виборів», — прокоментували рейтинг у «Вікімедіа Україна».
Інтернет-користувачі також цікавилися деталями про загиблих учасників Євромайдану, Голодомором, СС «Галичина», вторгненням російських військ на схід України, Донецьку область та Слов’янськ, шукали Гімн та Конституцію України. Також цікавилися статтями про люстрацію, сепаратизм, хунту, федеральну державу, УПА, георгіївську стрічку.
Останній рекорд  української Вікіпедії — стаття про список Небесної Сотні, яка в лютому набрала рекордну кількість переглядів – 330 тисяч, 250 000 із яких – у період з 17 по 22 лютого.

Немає коментарів:

Дописати коментар