середу, 14 травня 2014 р.

"Європа на твоїй долоні".

Напередодні Дня Європи в Україні у Центральній бібліотеці для дітей пройшов цікавий захід - інтерактивна вікторина "Європа на твоїй долоні". Участь у вікторині прийняли учні колегіуму № 16. Ці діти ще не знайомі з Європою у реальному житті, але це не завадило їм показати неабиякі знання з життя європейських міст. Пройшла вікторина у формі віртуальної мандрівки по країнам Європейського Союзу.  На екрані з'являлися світлини найвідоміших пам'ятників літературним героям, споруд, визначних місць різних європейських міст. Почалася мандрівка у столиці однієї з північних держав, де у морському порту чекає на гостей міста казкова героїня.


Учні правильно назвали країну - Данію та улюблену героїню однієї з казок Г.-К. Андерсена "Русалонька".


 Діти "помандрували" на півостров - Ютландюї та "відвідали" знаменитий парк "Леголенд". Наступною зупинкою виявилася Швеція, яку діти відгадали за зображенням пам'ятника Пеппі Довгапанчоха, зуміли назвати автора книги - Астрід Ліндгрен та інші книги цієї письменниці.


Наступну країну відгадали відразу. Візитівкою її столиці став величезний годинник - Біг Бен. Звісно, це - Велика Британія. Тут народився письменник Дж. Барррі, автор відомого всім Пітера Пена. Цьому "вічному хлопчику" навіть поставили пам`ятник у Лондоні. Далі віртуальна "дорога" привела нас до Німеччини, яку впізнали за Бранденбурзькими воротами та пам'ятником "найправдивішій" людині у світі - баронові Мюнхгаузену. 
Помандрували у Францію:побачили пам'ятник відомому пілоту та письменнику А. де Сент Екзюпері у м. Ліоні та найдивовижнішу пам'ятку, символ Парижа - Ейфелеву вежу.
 І наостанок ми відвідали південь Європи - Італію. На слайді діти відразу впізнали знамениту Пізанську вежу та пам'ятник дерев`яному чоловічку  Піноккіо, герою книги К. Коллоді. Ось і закінчилася наша віртуальна мандрівка Європейським Союзом. Діти та бібліотекарі з задоволенням "відвідали" Європу і побажали один одному, щоб ця мандрівка була не останньою. А знання вікторини довели, що і у справжній, "живій" Європі діти не розгубляться і почуватимуть там себе добре.
На виставці "Євротур літератур" "мандрівники" побачили  книги К.Коллоді,Т.Янсон,Е.Распе,Г.Андерсена,А.Сент-Екзюпері, П.Треверс,Р.Кіплінга та інших європейських письменників.


Підготувала та провела вікторину провідний бібліотекар абонементу Писаревська Т. М.
Виставку "Євротур літератур" підготувала Табакова І.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар