суботу, 3 травня 2014 р.

Казки-подорожі Ігоря Акімушкіна ( до 85 річчя від дня народження письменника).

Ігоря Івановича Акімушкіна можна без перебільшення назвати гідним продовжувачем традицій таких відомих письменників-натуралістів , як М. Пришвін , Г. Скребицький , В .Біанкі  , Д. Даррелл .В його творчості дивним  чином поєднуються наукові дослідження з чудовою художньою оповіддю, великою любов'ю до тварин з допитливістю  вченого-дослідника , зі знанням  дитячої психології та уподобань , з безпосередньою цікавістю дитини .


Його перші книжки для дітей з'явилися в 1961 році .Для малюків Ігор Іванович написав цілий ряд книжок , використовуючи засоби, що характерні для казок і подорожей . Мабуть , в багатьох бібліотеках збереглися видання , які варто рекомендувати юним читачам та їх батькам . Добре відома всім серія "Мир животных "  , 



а  найменшим нашим читачам ми рекомендуємо  такі книжки : "Жил-был бобр", 



"Жила-была лисица", 


"Чем кролик на зайца не похож". 


З ними  бібліотекарі філії №4 познайомили  маленьких друзів - вихованців середньої групи СДНЗ№21 "Струмочок".Разом з автором вони подорожували лісом , берегом річки , знайомилися з сімейкою їжачків , разом з бобрами будували плотину ,  запасали з білкою горішки на зиму .Така собі театралізована гра . Всі отримали задоволення від співтворчості з чудовим автором !


Немає коментарів:

Дописати коментар