пʼятницю, 15 березня 2013 р.

Письменники - ювіляри тижня.

Бібліотекарі філії №4  продовжують знайомити юних читатачів з творчістю дитячих письменників-ювілярів, що писали про природу.


12 березня виповнилось 90 ріків від дня народження автора науково-популярних книжок  Святослава Сахарнова, який був військовим моряком і багато подорожував.


 В усіх куточках світу спостерігав за життям мешканців морських глибин,за тваринами та птахами. Героями його книжок для дітей стали моржі та тюлені, пінгвіни та краби, восьминоги, черепахи. Позитивна якість його текстів - вони всі прості та цікаві. Бібліотекар познайомила дітей з казками-замальовками: "Хто живе в теплому морі"і "Хто живе в холодному морі ",звернула увагу на реалістичні і живі ілюстрації художника М.Устинова.Діти жваво згадували відомих їм мешканців морів. Це : риба-місяць, кальмари ,восьминоги,акули, кити і дельфіни. Ділилися враженнями від вистав у дельфінарії.
Як кожна класика, книжки С.Сахарнова повинні зайняти достойне місце на книжковій поличці в кожнім домі, де є діти, тому що дають їм вірні уявлення про природу, розширюють знання про оточуючий світ.


13 березня — 100 років від дня народження Сергія Володимировича Михалкова, російського письменника, який працював практично у всіх літературних жанрах: поезія, проза, драматургія, критика, публіцистика.



На ювілей видатного російського письменника Сергія Михалкова до бібліотеки-філіалу 9 завітали вихованці дитячого садочка №27. На день народження не ходять без подарунків. А подарунками відомому дитячому письменникові були улюблені вірші багатьох поколінь, такі як:«Дядя Стьопа», «А що у Вас?», п’єс для дітей «Том Кенті», «Червоний галстук», «Я хочу додому», «Сомбреро», «Любий хлопчик» та інших.



Діти із захопленням читали вірші, за що отримали від бібліотекарів солодкі подарунки. Всі присутні прийшли до висновку, що вірші Сергія Михалкова люблять за те, що від його віршів веселіше на світі жити.

Немає коментарів:

Дописати коментар